IMAGINILE APOCALIPSEI pe VALEA VASERULUI. MASINI ingropate sub GHEAŢA. O familie a rămas fără casă! GHEAŢA a acoperit pe o înălţime de circa 3 metri drumul şi casele. VIDEO + FOTO

IMAGINILE APOCALIPSEI pe VALEA VASERULUI. MASINI ingropate sub GHEAŢA. O familie a rămas fără casă!GHEAŢA a acoperit pe o înălţime de circa 3 metri drumul şi casele. VIDEO + FOTO

În cursul dimineții de 4 februarie, succesiv au pornit la vale două zăpoare din zona superioară a râului Vaser. La ora 9,30, ghețurile din cele două zăpoare au ieșit din albie, au acoperit pe o înălțime de circa 3 metri drumul de acces către gospodăriile din zonă și au avariat grav 6 gospodării. Circa 70 de persoane au fost izolate, lipsindu-le apa potabilă și hrana.

La ora 13,30, prefectul Sebastian Mihai Lupuț, împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, ai primăriei Vișeu de Sus și ai Sistemului de Gospodărire a apelor Maramureș, au verificat zona calamitată, luându-se imediat măsuri de decongestionare a drumului de acces și de scoatere a ghețurilor din gospodării. Deoarece lungimea zonei calamitate este de circa 4 km, în momentul de față se execută cu prioritate lucrări de asigurare a accesului la drumul principal, urmând ca în cursul zilei de mâine să se procedeze la scoaterea ghețurilor din gospodării.

O persoană în vârstă de 58 de ani, a cărei casă a fost cel mai grav afectată, a fost evacuată. Celor afectați, personalul SMURD le-a asigurat asistență medicală. La dispoziția prefectului Sebastian Mihai Lupuț, li s-au distribuit persoanelor izolate apă potabilă și hrană. În cursul zilei de mâine, pompierii vor transporta la fața locului apă menajeră.

În jurul prânzului a fost deblocat și zăporul de pe Valea Rădeasa, astfel încât, la momentul de față, pe râul Vișeu și pe afluenții săi a fost asigurată scurgerea liberă a apei.

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.