Îmi place enorm de mult cum a gândit primarul Cherecheş dezvoltarea acestui oraş şi are toată susţinerea mea”

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine finanţarea unui pachet de proiecte de dezvoltare importante pentru municipiul Baia Mare:
Vicepremierul Liviu Dragnea a fost prezent luni în municipiul Baia Mare, printre alte evenimente pe agenda demnitarului s-a aflat şi o întâlnire cu primarul Cătălin Cherecheş, care l-a convins pe înaltul demnitar să susţină finanţarea unui pachet de proiecte de dezvoltare important  pentru municipiul Baia Mare.

O parte dintre aceste proiecte vor fi finanţate până la finalul acestui an, primele contracte urmând să fie semnate în câteva săptămâni. Este vorba de aproximativ douăsprezece proiecte care vor fi finanţate în perioada imediat următoare, printre ele numărându-se nu doar reabilitarea capitală a unor străzi, ci şi construirea de noi grădiniţe şi blocuri ANL, modernizarea a trei blocuri sociale, reabilitarea stadionului municipal şi construirea unui complex sportiv modern în zona bulevardului Unirii.
Dezvoltarea municipiului Baia Mare, susţinută la nivel guvernamental
Investiţiile în drumuri vor fi făcute în special pe acele tronsoane care au fost afectate de lucrările de apă şi canalizare şi vor presupune nu doar refacerea carosabilului, ci şi reabilitarea zonelor verzi, a parcărilor şi trotuarelor, precum şi construirea de rigole şi piste de biciclete.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“Vom avea finanţare, din fondurile Ministerului Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, prin Programul Operaţional Regional sau din alte fonduri pentru mai multe proiecte. În primul rând vorbim despre reabilitarea drumurilor, vorbim despre reparaţii capitale la tronsoanele afectate de lucrările de apă şi canalizare, cu tot ceea ce înseamnă trotuare, zone verzi, rigole pentru apele pluviale, carosabil şi piste de biciclete, pentru a da o altă faţă cartierelor oraşului. Apoi va fi vorba despre trei blocuri sociale care vor fi preluate de Ministerul Dezvoltării, prin CNI, respectiv Melodiei nr.2, Horea 46B şi Melodiei nr.4, în acest ultim caz fiind vorba despre diferenţa rămasă până la finalizarea proiectului. Avem angajamentul vicepremierului pentru patru blocuri ANL, un bloc pe strada Mărăşeşti şi trei în zona Jandarmeriei, asta înseamnă 200 de unităţi locative”.
Construcţia primului parc industrial, printre proiectele prioritare din pachetul susţinut de Dragnea
În ceea ce priveşte proiectele finanţate pe Planul Operaţional Regional, acestea se referă la reabilitarea centrului istoric al Băii Mari, reabilitarea malurilor râului Săsar, dar şi a podurilor care îl traversează, construcţia unui parc industrial şi complexul sportiv modern din zona bulevardului Unirii, complex care ar urma să cuprindă, pe lângă sala polivalentă multifuncţională, un teren de atletism, bazin de înot, skate park, terenuri de baschet şi tenis şi multe alte facilităţi.

Liviu Dragnea, vicepremierul României

“Este un pachet mare de proiecte pentru municipiu, proiecte ample pentru reabilitare de străzi, cele două Colegii Naţionale, Şincai şi Lucaciu, mi-a explicat şi strategia sa de a realiza trei grădiniţe moderne, unde copiii să aibă condiţii bune, grădiniţe pe care le vom finanţa. De asemenea, am vorbit despre trei proiecte importante: o sală polivalentă multifuncţională, un complex sportiv în aceeaşi zonă şi reabilitarea stadionului municipal. O parte din proiecte le vom semna fie săptămâna aceasta, fie săptămâna viitoare, iar apoi poate să înceapă lucrul. Sunt câteva proiecte care vor fi preluate de Compania Naţională de Investiţii. Am discutat de două sau trei blocuri sociale, le-am văzut şi arată foarte rău, e păcat să rămână aşa mai ales că avem posibilităţi financiare să creăm condiţii civilizate pentru oamenii care vor locui acolo. Celelalte proiecte, care vor fi finanţate pe Programul Operaţional Regional le vom semna imediat după ce se va semna acordul de parteneriat pentru exerciţiul financiar 2014-2020, adică în această toamnă. Mie îmi place enorm de mult cum a gândit primarul Cherecheş dezvoltarea acestui oraş şi are toată susţinerea mea”.

Primarul merge joi la Bucureşti, unde se va stabili sursa de finanţare pentru fiecare proiect în parte
Primarul Cătălin Cherecheş a precizat că joi vor avea loc ultimele discuţii legate de aceste proiecte, discuţii care se vor purta de această dată la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, urmând ca mai apoi vicepremierul Liviu Dragnea să revină în Baia Mare pentru a vedea, în mod concret, cum pot fi implementate aceste proiecte. “M-am bucurat să văd încă o dată faptul că vicepremierul Dragnea tratează cu seriozitate administraţia locală şi comunităţile locale. Am discutat şi chestiuni care ţin de piedicile legislative în ceea ce înseamnă reabilitările de faţade şi alte chestiuni care împovărează şi autoritatea locală şi cetăţenii, dar am văzut că se doreşte să se facă treabă serioasă. Vicepremierul m-a invitat joi la Bucureşti pentru a finaliza discuţiile pe aceste proiecte, iar în următoarele trei săptămâni va reveni în Baia Mare pentru a vedea exact modul în care le putem implementa”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“Pe Planul Operaţional Regional ne-a îndemnat să finalizăm studiile de fezabilitate şi să marşăm pe câteva dintre proiecte, cum ar fi reabilitarea centrului istoric, inclusiv cu parcaj subteran, reabilitarea şi amenajarea malurilor Săsarului cu tot ceea ce înseamnă dotări pentru agrement, de la un capăt la altul al oraşului. De asemenea, am vorbit despre reabilitarea tuturor podurilor şi din punct de vedere structural şi din puncte de vedere arhitectural. Apoi va fi un proiect privind înfiinţarea unui parc industrial, fie în zona Italsofa, fie în zona Cuprom, reabilitarea Pieţei Revoluţiei – proiect care va fi de săptămâna viitoare în licitaţie şi va fi preluată pe finanţarea Planului Operaţional Regional de Ministerul Dezvoltării şi, nu în ultimul rând, finalizarea reabilitării stadionului şi realizarea complexului sportiv în zona bulevardului Unirii – sala polivalentă, respectiv tot ceea ce înseamnă bazin de înot, teren de atletism, skate park, terenuri de tenis şi baschet”.

 

  • 4 13:28

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.