În Baia Mare s-a înființat Centrul național de juniori pentru pregătirea înotătorilor la olimpiadele din 2016 și 2020

inotAnii 2016 și 2020 sunt importanţi pentru înotul românesc și în special pentru antrenorii și sportivii care se antrenează zi de zi la Bazinul Olimpic ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare. Iată că Federația Română de Natație și Pentatlon Modern din România a înțeles cât de importantă este pregătirea sportivilor care urmează să reprezinte România la competițiile importante din țară și din străinătate, în special la olimpiadă. După ani buni, Baia Mare demonstrează că sportivii nu au doar entuziasm, ci și pregătirea necesară pentru a ajunge acolo unde își doresc, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În Baia Mare s-a înființat Centrul național de juniori pentru pregătirea olimpiadelor din 2016 și 2020.

”Este un pas important care ne recunoaște munca noastră ca antrenori, a mea, a fratelui meu, Ștefan Ioan Gherghel, dar și a profesoarei Luminița Lăzărescu Pop. Sportivii sunt ambițioși și încercăm să trecem cu bine peste toate momentele grele. Nu este ușor să faci performanță de înaltă calitate în România, dar cu perseverență reușești. În prezent Robert Glință și Andrei Roman sunt cei doi sportivi care au fost acceptați să facă parte din acest centru. Lunar federația alocă aproximativ 4.000 de lei pentru fiecare sportiv, pentru cazare, masă, asistență medicală, masaj de recuperare și tot ceea ce implică pregătirea în bune condiții a unui sportiv care face parte din lotul olimpic de natație”, a subliniat Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare.

Cei trei antrenori se așteaptă ca și alți sportivi să fie acceptați în Centrul național de juniori pentru pregătirea olimpiadelor din 2016 și 2020. ”Urmează ca peste trei săptămâni să fim prezenți la Campioantele Națioanle de Juniori și Seniori. Competiția se va desfășura în Bacău. Noi vom fi prezenți cu un număr de 27 de sportivi și ne așteptăm ca rezultatele să fie pe măsura pregătirii lor”, a mai adăugat directorul LPS Baia Mare.

În cazul în care și alți înotători vor reuși să realizeze baremurile de participare la olimpiadă, se așteaptă ca aceștia să fie automat acceptați în centrul înființat în Baia Mare. Cu siguranță natația devine un pol important pentru harta natației din România. Totul se datorează seriozității sportivilor, a antrenorilor, dar și antrenamentelor și sacrificiilor făcute de toți cei implicați astfel încât rezultatele să se ridice la potențialul sportivilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.