In Baia Mare se scrie istorie. Istorie de Champions League

Sfarsit  de saptamana la Baia Mare. Vreme bacoviana. O zi speciala pentru baimareni. Echipa favorita joaca in Champions League. Pentru a doua oara consecutiv, baimarencele joaca in ea mai tare competitie inter-cluburi.Baia Mare isi propune anul acesta sa ajunga in primele patru.Obiectivul poate fi atins. Chiar depasit. Prima echipa iesita in cale, campioana Poloniei:MKS Selgros Lublin.

Ora 15. In oras, pe strada, desi ploua infernal-ca-n luna lui marte, desi suntem in octombrie-oamenii vorbeau de-o iubire. O iubire de-o viata. Greu gasesti azi asa ceva, insa baimarenii iubesc echipa locala: HCM. Chiar si vanzatoarele erau nemultumite din diverse magazine ca n-au mai gasit bilete.

Ora 16.Galeria imbracata in rosu, isi pregatea ultimele retusuri. Se ocupa locurile in Sala. Primarul Municipiului, ofera un interviu. Lumea soseste in numar din ce in ce mai mare. Multi tineri in tribune, foarte multi. Handbalul are viitor in Baia Mare. Multi seniori in tribune. Isi face aparitia in Sala Sporturilor ,, Lascar Pana’’’, echipa poloneza. Publicul baimarean, isi asteapta favoritele. Nu dupa mult timp, echipa baimareana intra in teren. Aplauze, ropote de aplauze.  Nu mai este mult si incepe meciul.

Ora 17. Sala este plina. Sa inceapa meciul. Si meciul incepe. Polonezele incep tare.  Conduc  o perioada de timp. Pana HCM-ul intra in joc. Micutul grup de polonezi se bucura, crezand ca echipa favorite poate obtine un rezultat bun. Nici o sansa. Polonezele nu pot rezista ritmului impus de baimarence, desi au condus cateva minute. In poarta e Arenhart. Mingile nu trec de ea. La fotbal  in cupele europene, se auzea: aparaaa  Tatarusanuuuu. La Handbal in Liga Campionilor , paradele de exceptie ale portaritei Arenhardt, nu ramaneau fara ecou pentru spectacori: Aparaaaaa Arenhardt. Atacul si-a revenit. La finalul primei reprize, scorul era 16-12. Ardean, in zi mare. A reusit sa ofere incredere echipei, prin siguranta pe care o afisa pe teren si dorinta de victorie. Dupa pauza, echipa baimareana a impus ritmul. Nimic nu se mai putea face. Jocul se terminase dupa o repriza. In repriza secunda,  baimarencele au facut legea. Spectatorii sunt multumiti. Echipa favorita, nu mai poate fi ajunsa. Spectatorii pe final, se ridica in picioare si aplauda, echipa favorita. Se termina 30-25. Am invins. Debut cum nu se poate mai bun pentru echipa orasului. Spectatorii, raman sa aplaude echipa. Echipa face un tur al terenului, multumind publicului pentru sustinere. Afara ploua. Ploua infernal. Baimarenii au plecat cu o caldura sufleteasca in inima. Victoria. Mare echipa avem.  Champions League e in Baia Mare. Da performanta. Cine visa in urma cu cativa ani. Ce mult inseamna sprijinul local. Foarte mult.Urmeaza etapele celelalte. Asteptam alte rezultate. In Baia Mare se scrie istorie. Istorie de Champions League. Si ferice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.