În Baia Mare, taxele şi impozitele locale NU vor fi majorate în 2015

Plafonul de impozitare pentru persoanele juridice se va reduce la 1,4%
Aleşii locali băimăreni s-au reunit vineri, 31 octombrie, în şedinţă ordinară. Printre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi s-a numărat unul important pentru cetăţeni, fie că vorbim de persoanele fizice sau juridice din Baia Mare. În unanimitate, consilierii locali au aprobat proiectul prin care nivelul taxelor şi impozitelor locale în anul 2015, va rămâne la cel din acest an, adică nu va fi majorat. Mai mult, de o nouă reducere a plafonului de impozitare vor beneficia persoanele juridice. În 2015 acest plafon de impozitare se va reduce la 1,4%, iar reducerea acestuia va continua şi în anii care vin, până ce va ajunge la 1,2%.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a declarat că reducerea cuantumului impozitului pentru persoanele juridice este doar un prim gest de impulsionare a mediului de afaceri şi a vieţii economice din municipiul nostru.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“În municipiul Baia Mare, în anul 2015, taxele şi impozitele nu se vor majora. Singura modificare este una care aduce o impulsionare, printr-un mic gest pe care îl facem faţă de mediul privat de afaceri, respectiv faţă de persoanele juridice – scăderea impozitului de la cota de 1,5% la un procent de 1,4% în 2015, 1,3% în 2016 şi 1,2% în 2017. Aceasta este prognoza pe care am agreat-o în comisiile de specialitate şi cu colegii noştri de la Direcţia de Venituri. În rest, toate taxele şi impozitele rămân identice ca şi în acest an, în pofida trendului pe care l-au generat alte municipii din România, care au majorat impozitele în anul 2015. Cred că pentru municipiul Baia Mare, după o îngheţare a plafonului de impozitare a persoanelor juridice la 1.5%, timp de foarte mulţi ani, cred că este utilă şi sper să aibă un impact pozitiv asupra municipiului şi a vieţii economice această scădere a cotei şi acest mic gest pe care îl facem pentru cei ce investesc în municipiul nostru”.
Şi în 2015, băimărenii vor beneficia de reducerea de 10% dacă îşi achită impozitele până la 31 martie
Persoanele fizice şi juridice din Baia Mare, care îşi vor plăti taxele şi impozitele până la data de 31 martie, vor putea beneficia şi în 2015 de reducerea de 10% pentru plata integrală anticipată. “Se păstrează acea reducere de 10% şi pentru persoanele fizice şi pentru cele juridice care îşi achita cu anticipaţie impozitele, până la data de 31 martie 2015, pentru clădiri, terenuri şi mijloacele de transport”, a mai adăugat primarul Cătălin Cherecheş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.