ÎN MINIVACANȚA DIN PERIOADA 21 – 24 IANUARIE POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI VOR FI LA DATORIE

ÎN MINIVACANȚA DIN PERIOADA 21 – 24 IANUARIE POLIȚIȘTII MARAMUREȘENI VOR FI LA DATORIE

În perioada 21 – 24 ianuarie a.c., poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii maramureşeni vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi   pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Pentru ca fiecare cetăţean să se poată bucura în linişte de această minivacanță, poliţiştii vă recomandă:

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;

Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;

Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate întrucât aceştia pot fi escroci care încearcă să vă înşele;

Nu răspundeţi la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, apelaţi numărul de urgenţă 112;

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice deoarece comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.      

În cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie în siguranţă, este bine rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe  imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care stă fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă  în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveți încredere!

ÎN CAZ DE NEVOIE, APELAŢI CU ÎNCREDERE 112 – APELUL UNIC DE URGENŢĂ!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.