În siguranţă de sărbători!

politiaÎn perioada 31.12.2014 – 04.01.2015, poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică şi pentru a preveni producerea de accidente cauzate de nerespectarea normelor rutiere.

         Aproximativ 180 de poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona zilnic în această perioadă.

         Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice astfel încât să nu fie implicaţi în accidente rutiere.

         Totodată, poliţiştii de la Biroul Transporturi Maramureş sfătuiesc persoanele care se deplasează cu trenul să ia măsurile minime de asigurare a bunurilor personale pentru a nu deveni victime ale hoţilor.

         Apropierea Revelionului constituie întotdeauna prilej de bucurii şi emoţii. Cu această ocazie, fiecare dintre noi îşi programează atât cumpărături, cât şi deplasări de la domiciliu, în minivacanţe sau vizite la prieteni ori rude.

         Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

 

         În cazul în care plecaţi de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

–        rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să deschidă uşa;

–        spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;

–        închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

–        obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

 

În noaptea de Revelion:

–        evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate;

–        nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să consume alcool;

–        alegeţi drumurile intens circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;

–        deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;

–        nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.

 

         Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

         Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 

         Poliţiştii maramureşeni urează tuturor cetăţenilor sărbători fericite, în pace şi linişte, alături de cei dragi!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.