ÎN SPRIJINUL SEMENILOR

Pompierii maramureșeni intervin în sprijinul populației și administrației publice locale din zonele afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, caracterizate prin ploi abundente, scurgeri de pe versanți și vânt puternic.

Începând cu ora 13:25 și până la ora 24:00, județul Maramureș se află sub incidența avertizării hidrologice cod portocaliu, cu creșteri de debite și depășiri ale cotelor de inundație în bazinul hidrografic Iza, afluenți Vișeu, Tisa și Ruscova.

În acest moment, pompierii sigheteni intervin pe strada Făgetului din municipiul Sighetu Marmației, unde 40 de persoane s-au autoevacuat din cele 15 gospodării inundate în urma precipitații însemnate din ultimele ore și a nivelului ridicat al pânzei freatice.

Salvatorii  din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighet acționează pentru înlăturarea urmărilor generate de vremea rea cu două motopompe și o autospecială de intervenție care dispune de echipamente pentru evacuarea apei.

De asemenea, pe strada Solovan din Sighetu Marmației, o bătrână a fost salvată de către pompierii sigheteni, care au intervenit cu o barcă și accesoriile din dotare. La sosirea echipajului de intervenție, femeia în vârstă de 78 de ani era refugiată în podul casei din cauza nivelului ridicat al apei.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, conducerea ISU Maramureș a dispus dislocarea unui echipaj cu un autocamion și cu motopompa de mare capacitate din cadrul Detașamentului de Pompieri Baia Mare care să acționeze în sprijinul pompierilor din Sighetu Marmației.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al ISU Maramureș și prin reprezentanții Instituției Prefectului aflați la fața locului, la nevoie fiind posibilă suplimentarea forțelor și mijloacelor pentru a înlătura efectele generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.