În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Maramureş au confiscat 29.000 pachete ţigări de contrabandă

DSC_0371Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 29.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 254.000 lei, cantitate de ţigări ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar autoutilitara folosită în activitatea infracţională a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră. 

Azi dimineaţă, în jurul orei 5.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe DJ 109F, la ieşirea din localitatea Budeşti spre oraşul Cavnic, jud. Maramureş, o autoutilitară, marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculată în jud. Bihor, condusă de către cetăţeanul român Vasile G., de 32  ani, în care se mai afla în calitate de pasager şi Mircea V. de 25 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit, un spaţiu special amenajat (perete dublu) situat între scaunele din faţă şi compartimentul pentru marfă, în care au putut fi observate ţigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autovehiculului împreună cu cei doi bărbaţi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma efectuării unui control amănunţit asupra autoutilitarei şi a inventarierii coletelor descoperite s-a constatat că este vorba de 40 de baxuri care conţin 19.600 pachete ţigări, marca NZ, de provenienţă duty-free în valoare de aproximativ 172.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Celor doi maramureşeni li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, autoutilitara marca Mercedes, în valoare de 30.000 de lei folosită la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat, în zona de competenţă, 18 colete voluminoase care conţin ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări, şi anume 9.210 pachete de diferite mărci, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară activităţi în vederea depistării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.