Înalt Prea Sfințitul Justinian – 74 de ani dăruiți Bisericii, Lui Dumnezeu și credincioșilor

catalinO viață dăruită lui Dumnezeu, Bisericii și creștinilor păstoriți, nu se măsoară în ani. Poate în „Golgote”. În mereu și mereu „răstigniri” în rugăciune, jertfelnicie, slujire, misionarism, duhovnicie. Și iară și iar duhovnicie, misionarism, slujire, jertfelnicie, rugăciune. Pentru că viața ierarhului, indiferent de vârstă, nu are vârstă! Iar ierarhul nu dă vieții ani, ci anilor Viață! Cât de mult înseamnă cei 74 de ani dăruți Domnului, de Înalt Prea Sfinția Voastră, Părinte Arhiepiscop Justinian, nu putem noi, credincioșii, să cuantificăm.

În Ceruri se va face însumarea cu răsplată. Putem, însă, a îndrăzni să spunem că sentimentele și gândurile noastre, când despre Prea Sfinția Voastră vorbim, capătă o alură solemnă, nobilă, dincolo de orișicare convenționalism conjuctural. Înalt Prea Sfinția Voastră, Părinte Arhiepiscop Justinian, sunteți Alesul care ne așezați altfel viața, sunteți „Chematul” care lasă în noi liniștea, împăcarea, speranța, dorul. Pentru că numai Înalt Prea Sfinția Voastră, Părinte Arhiepiscop Justinian, aveți voința și putința să luați asupra-vă tot ceea ce este slab în ființa noastră, adică disperările, căderile, deznădăjduirile, transformându-le, prezentându-le spre prefacere întru bucurie la tronul Stăpânului Cel de Sus.

Sunteți la temelia zidului de ființe iubite care ne încojoară. Intrați, prin iubire și afierosire, în sufletul fiecăruia dintre noi, băimăreni, maramureșeni, sătmăreni, români de pretutindeni. Sunteți spiritualitatea, bunătatea, dragostea părintească, slujirea și iubirea ca rost de viață. De 74 de ani, de când ați urcat, pieptiș, fără a privi în urmă, drumul sfânt călugăresc al Rohiei. Ca membru al Adunării Naționale Bisericești am avut onoranta bucurie de a înțelege cât de înălțător sunteți respectat în Sfântul Sinod. Sunteți Patriarhul nostru, al băimărenilor și maramureșenilor. Nici nu avem cuvinte a vă mulțumiți. Dăm slavă Domnului că ne-a binecuvântat cu un sfânt în viață. Care, de 74 de ani, se roagă neîncetat. Se roagă neîncetat pentru noi. Pentru noi toți. Întru mulți ani cu sănătate, Înalt Prea Sfințite Părinte Arhiepiscop Justinian!

Cătălin Cherecheș

Primarul Municipiului Baia Mare

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.