Inaugurăm împreună Tricolor11 Târgu Mureș și Tricolor11 Timișoara!

image001Federația Română de Fotbal vă invită la deschiderea primelor două centre regionale de excelență “Tricolor11”, proiect dedicat selecției obiective și formării în sistem centralizat la cele mai înalte standarde de performanță a tinerilor jucători de fotbal români.

 Lansarea celor două centre contribuie la revitalizarea sistemului de promovare a talentelor, o componentă esențială pentru asigurarea pe termen mai lung a performanței în fotbal.

În Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020 a fost prevazută lansarea a cel puțin unui centru de excelență în fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare. Încă din primul an al implementării proiectului, două centre vor fi inaugurate și reunesc, în urma selecțiilor realizate începând cu anul 2014, 55 de tineri jucători talentați care evoluează în Campionatul Național de Juniori B și Liga Elitelor U17, competiție creată în 2015 de Federația Română de Fotbal, alături de Liga Elitelor U19, pentru a asigura cadrul competițional optim pentru dezvoltarea celor mai buni jucători români.

Federația Română de Fotbal va investi până la finele acestui an 150.000 de euro în aceste două centre, după ce, la nivel de infrastructură sportivă, s-au realizat deja un teren cu suprafață artificială și unul cu suprafață naturală.

Importanța implementării acestui proiect, o premieră în fotbalul românesc după 1989, vine pe fondul unei crize de investiții în dezvoltarea fotbalului juvenil și în contextul unei incapacități de stimulare a pregătirii sportive de performanță la nivelul infrastructurii și al mecanismelor de selecție. Proiectul centrelor de excelență dorește să continue tradiția marilor performanțe sportive obținute după 1990 în urma unei strategii ample de pregătire centralizată pentru copii și juniori, pe modelul academiilor regionale și al celei naționale “Luceafărul”, adaptat noilor realități.

           

Sâmbătă, 19 septembrie 2015

Târgu Mureș, Centrul de Excelență “Tricolor11”

ora 15:00                    inaugurarea Centrului de Excelență “Tricolor11” Târgu-Mureș

ora 17:00                    “Tricolor11” Târgu Mureș vs Pandurii Târgu-Jiu (Liga Elitelor U17)

 

Miercuri, 23 septembrie 2015

Timișoara, Centrul de Excelență “Tricolor11”

            ora 12:00                    inaugurarea Centrului de Excelență “Tricolor11” Timișoara

ora 15:00                    “Tricolor11” Timișoara vs Vojvodina Novi Sad (amical U17)

 

Echipa Federației Române de Fotbal prezentă la evenimente:

Răzvan Burleanu (președinte), Radu Vișan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct), Miodrag Belodedici (consilier), Marcel Pușcaș (manager dezvoltare regională), Jean Vlădoiu (președinte fan club), Andrei Vochin (consilier), Ciprian Paraschiv (manager dezvoltare fotbalistică), Pavel Velcotă (manager competiții juniori)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.