Încă o promisiune îndeplinită a primarului Cherecheş: Ruina se va transforma în blocuri de locuinţe.video+foto

Trei blocuri de locuinţe din municipiul Baia Mare, care au rămas nefinisate de aproape 28 de ani, aflate în administraţia Ministerului de Interne, au fost preluate de municipalitate în urma unui parteneriat comun şi urmează a fi transformate în locuinţe de serviciu pentru lucrătorii din poliţie, sănătate, educaţie, jandarmerie, pompieri şi din administraţia locală. Refacerea şi modernizarea celor trei blocuri de locuinţe va fi efectuată în urma unui parteneriat dintre municipalitate şi Ministerul de Interne, iar toate apartamentele renovate vor avea statutul de locuinţă de serviciu.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, vineri, la preluarea imobilului că prioritate în a beneficia o locuinţă de serviciu o vor avea angajaţii Ministerului de Interne. ‘Inţial, lucrarea la cele trei blocuri de locuinţe a fost demarată de Ministerul de Interne din fondurile pe care le avea la dispoziţie, investiţie de aproximativ 500.000 de euro.

Investiţie care prin transferul către municipiul Baia Mare a fost blocată acum câţiva foarte mulţi ani, aproape 15 ani. Acum a venit momentul, după îndelungi discuţii la nivel birocratic, să facem acest pas şi o parte din apartamente vor fi transferate către Ministerul de Interne, respectiv, Poliţia Română, fiind oferite angajaţilor din Ministerul de Interne, Poliţiei’, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a remarcat interesul inspectorului şef al IPJ Maramureş, Liviu Grozavu, de a veni în sprijinul lucrătorilor din instituţie în a le oferi o locuinţă.

Încă o promisiune îndeplinită a primarului Cherecheş: Ruina se va transforma în blocuri de locuinţe

Încă o promisiune îndeplinită a primarului Cherecheş: Ruina se va transforma în blocuri de locuinţe

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 15 Iunie 2018

‘Noul inspector al IPJ Maramureş dă şi tonul unei filosofii importante de a veni în sprijinul angajaţilor. Oamenii, dar mai ales cei tineri au nevoie de un sprijin, atât din Ministerul de Interne, cât şi din primăria Baia Mare, cât şi din alte structuri: învăţământ, spitale, oameni care au nevoie de un impuls în viaţă, de un start pozitiv. (…) Cu siguranţă că parteneriatul dintre municipiul Baia Mare şi Poliţia Română nu se va limita doar la construcţii, ci şi la chestiuni care ţin de obiectivele concrete pe care le avem pentru comunitate’, a spus Cătălin Cherecheş.

În context, inspectorul şef al IPJ Maramureş, Liviu Grozavu, a apreciat colaborarea dintre cele două instituţii, cu speranţa ca în anul 2019 primii salariaţi din minister să se poată muta într-una din locuinţele de serviciu. ‘E o veste bună pentru comunitatea noastră profesională, în speranţa materializării grabnice a acestui demers pe care-l salutăm. (…) Ne manifestăm speranţa că acesta este doar unul dintre primele filoane colaborative instituţionale. (…) Ne manifestăm speranţa că anul 2019 va aduce darea în funcţiune a acestor unităţi locative, expresie a faptului că comunitatea locală băimăreană înţelege să valorizeze prestaţia socială a poliţiei, a instituţiei de referinţă în statul român’, a spus Liviu Grozavu. Cele trei blocuri de locuinţe neprotejate erau ocupate temporar de oameni ai străzii sau persoane cu un statut social incert.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.