Încep transferurile în Parlament: Tăriceanu iese la vânătoare

Situația din ALDE este una complicată, pentru că odată ajuns președinte unic, Călin Popescu Tăriceanu a trecut la execuția lui Daniel Constantin. În ședința conducerii ALDE s-a propus excluderea lui Daniel Constantin și a oamenilor care au semnat alături de el plângerile în instanță.În cadrul Delegației Permanente care va avea loc săptămâna viitoare, Daniel Constantin va fi executat, dar oamenii săi mai au o șansă. Dacă își retrag semnătura de pe documentele depuse în instanță, atunci nu vor fi propuși spre excluderea din ALDE. Acest lucru este puțin probabil să se întâmple, astfel că ALDE va rămâne fără o bună parte din fostul Partid Conservator.

După cum vă informam ieri, pierderea unor parlamentari de către ALDE, nu este tocmai pe placul PSD, care se teme de o slăbire a forței parlamentare. Problema nu este doar în Parlament, ci și în teritoriu, acolo unde Daniel Constantin controlează un număr consistent de consilieri județeni și locali, iar în județele unde majoritatea este firavă, ar putea produce chiar blocaje sau răsturnări ale votului în favoarea opoziției.

Tocmai din acest motiv, ne-au explicat surse din ALDE, că Tăriceanu a ieșit la vânătoare prin Parlament. Deja au început negocieri cu mai mulți parlamentari de la PNL, care ar agrea o trecere la ALDE, însă liberalii au o reticiență pentru că așteaptă deznodământul Congresului extraordinar din luna iunie.

Sursele noastre susțin că Tăriceanu nu este neapărat deranjat de această situație, pentru că vor fi mai mulți parlamentari PNL care vor rămâne pe din afară în urma Congresului și atunci vor putea fi aduși mult mai ușor. Singura certitudine pentru Tăriceanu este că trebuie să completeze destul de rapid efectivul ALDE, în caz contrar forța de negociere cu PSD va fi una mult mai scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.