Început excelent de sezon pentru Simona Halep, cu cel de-al nouălea trofeu din carieră

halepSimona Halep începe excelent sezonul 2015, cu cel de-al nouălea trofeu din carieră agonisit după o finală în care a fost dominatoare din toate punctele de vedere.

Acest rezultat promite mult, născând în sufletele suporterilor acel sentiment că poate acum este şansa Simonei să câştige un trofeu de Grand Slam. Simona vine după un an în care a confirmat, ba chiar a îmbunătăţit considerabil rezultatele de acum 2 ani când a triumfat în 6 turnee. Bineînţeles după o astfel de victorie la început de an, Simona devine pe hârtie o favorită certă la Australian Open.

Turneul de la Shenzen se află la a treia ediţie, primele două fiind câştigate de vedeta Chinei, Na Li. Totul a început cu acel meci de debut al Simonei contra nemţoaicei Anika Beck, care s-a dovedit a fi foarte arţăgoasă. Un meci în care Simona putea să piardă fără probleme în 2 seturi, însă jocul a suferit o turnură spectaculoasă astfel încât prima înfrângere a anului mai are de aşteptat. Consider că Simona avea nevoie de un astfel de meci pe muchie de cuţit la început de sezon pentru a reintra în ritmul normal din anul precedent.

Până în finală şi inclusiv în finală, Halep a survolat peste toate adversarele, niciuna dintre ele neputând să răspundă pe măsură. Totuşi, să nu uităm că la acest turneu nu s-au prezentat pretendentele pentru câştigarea turneului de la Melbourne, singura adversară de calibru fiind Petra Kvitova care a pierdut în semifinale.

Am observat o îmbunătăţire majoră în jocul Simonei şi anume forehandul care a căpătat o pătrunzime mai pregnantă şi o deschidere a unghurilor mai vizbilă. Cele mai multe dintre punctele direct câştigătoare le-a obţinut datorită acestei lovituri. Un alt aspect pe care l-am remarcat ţine de atitudine şi mă refer la momentele de impas în care Simona este foarte dură cu sine, reproşându-şi eroarea comisă sau gestionarea situaţiei. Acest lucru semnifică dorinţa nemărginită şi faptul că jocul ei trebuie să se perfecteze cât mai repede. Cred că este foarte important ca aceste impulsuri să fie controlate, altfel prin această atitudine îi poate conferi adversarei o doză puternică de încredere.

Această îmbunătăţire a jocului trebuie să se permanentizeze pe parcursul anului şi cu seamă în partidele contra jucătoarelelor din top 20. Meciurile în faţa jucătoarelor din top 20 pot să se întrevadă chiar în următoarele zile odată cu începerea turneului de la Sidney care are la start o pleiadă de jucătoare valoroase, majoritatea dintre ele având şanse să ajungă în fazele superioare ale primului turneu de Mare Şlem al anului.

foto:simonahalep

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.