Incluziunea romilor prin abordarea europeană ROMACT  a început în Ulmeni. Primarul Lucian Morar alături de întreaga comunitate!

Incluziunea romilor prin abordarea europeană ROMACT  a început în Ulmeni. Primarul Lucian Morar alături de întreaga comunitate!

Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliul Europei menită să ajute primarii și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă.

ROMACT oferă administrațiilor locale metodele și instrumentele de lucru pentru a ajunge la comunitățile unde trăiesc cei mai vulnerabili cetățeni, o prioritate majoră a programului fiind întărirea capacității autorităților locale de a concepe și implementa planuri și proiecte de incluziune a romilor

Pe fondul acestui demers primarul Lucian Morar a avut o întâlnire  de lucru cu reprezentanții ROMACT  ,  unde s-au discutat  despre problemele cu care se confrunta comunitatea de romi din Ulmeni , soluții și programe viitoare.

După întâlnire a avut loc și o vizita în comunitățile de romi pentru a discuta cu membrii acestora despre situația reală  cu care se confruntă , ca răspuns la efectele pandemiei pe plan social, financiar, educațional și sănătate.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.