INCREDIBIL. Şapte persoane amendate de Poliţia locală pentru comentariile de pe Facebook. Vei fi UIMIT de ce…

INCREDIBIL. Şapte persoane amendate de Poliţia locală pentru comentariile de pe Facebook. Vei fi UIMIT de ce…

Poliţia locală  și-a extins atribuțiile spre rețelele de socializare de pe internet. Şapte gorjeni au fost chemaţi la sediul instituţiei pentru a fi amendaţi deoarece au făcut comentarii negative pe Facebook, la un filmuleţ în care o maşină a Poliţiei locale apărea depăşind în viteză, pe linie continuă.

Motivul invitării celor şapte cetăţeni în vederea amendării este „proferarea în public de expresii jignitoare, menite să lezeze demnitatea şi onoarea Poliţiei Locale Târgu Jiu, prin intermediul unei reţele de socializare, în data de 15 ianuarie 2017”, scrie b1.ro.

În fapt, un localnic a postat un filmuleț cu o mașină a poliției trecând în viteză pe linia continuă, iar alți câțiva utilizatori au comentat spunând, printre altele că oamenii de ordine se grăbeau la o petrecere.

Detalii de la „locul faptei” ne oferă ziarul Pandurul care a cerut detalii Poliţiei locale Târgu Jiu, dar răspunsurile primite lasă de dorit.

Poliţia susține că are dreptul să aplice amenzi, deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat că facebook este spaţiu public. Nu se știe însă dacă poliţiştii locali au în fişa postului supravegherea paginilor de internet. Cert e că „persoanele sancţionate au fost identificate coroborând reţeaua de socializare cu propriile constatări ale poliţiştilor locali”.

Echipajul care a depăşit pe linia continuă scapă basma curată, întrucât „se deplasa într-o misiune cu caracter de urgenţă, în urma unui apel înregistrat la 112, pentru aplanarea unei altercaţii în familie, în urma căreia o persoană a fost atacată cu un topor”.

Gabriel Parvulescu, cel care a postat filmuțul incriminator, susține:
„Nu e prima oară când circulă cu girofarul, când fac mici abuzuri care te toacă zi de zi. Eu m-am legat efectiv de faptul că foloseau abuziv girofarul și cum au înțeles să facă slalom printre mașini total aiurea.”

sursa:romaniatv.net

Loading...

3 COMENTARII

  1. De acord cu amendarea celor care folosesc Facebook pentru a-și etala jignirile și expresiile triviale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.