Indemnizația de concediu a dascălilor este suportată de toate școlile unde activează

profesori_27087200Profesorilor care, pe parcursul unui an școlar/universitar, Își desfășoară activitatea succesiv În mai multe instituții de Învățământ, li se acordă concediul de odihnă de către instituția la care funcționează În momentul Începerii vacanței.

În aceste situații, indemnizația de concediu va fi suportată de toate unitățile de Învățământ la care au fost Încadrați, proporțional cu perioada lucrată la fiecare dintre acestea În cursul anului școlar respectiv. În ceea ce privește efectuarea concediului de odihnă, acesta se realizează În baza unei programări colective sau individuale stabilite cu consultarea reprezentantului din unitatea de Învățământ pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Este important ca programarea concediilor de odihnă să se facă În primele două luni ale anului școlar de către consiliul de administrație.

Perioadele de concediu se dispun prin decizie a directorului

Perioadele de efectuare a concediului de odihnă pentru fiecare profesor se stabilesc de consiliul de administrație, În funcție de interesul Învățământului și al celui În cauză. Programarea concediului de odihnă se dispune prin decizie a directorului instituției de Învățământ. În calculul indemnizației concediului de odihnă acordat cadrelor didactice se iau În considerare și drepturile salariale care se acordă cu caracter permanent. În cazul În care concediul Început la o anumită dată este Întrerupt, se procedează la regularizarea plăților În raport cu indemnizația de concediu aferentă zilelor de concediu neefectuat și cu salariul cuvenit cadrului didactic pentru perioada lucrată după Întreruperea concediului sau cu drepturile cuvenite pentru această perioadă, după caz, potrivit legii.

Anca-Florina Filip(Maramures Jurnal)

SIGLA_mmjurnalRGB (1)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.