Inevitabilul s-a produs! România, pusă pe lista roșie! Anunțul MAE

Autorităţile din Cehia vor include România pe lista roșie. Asta înseamnă că, de luni, cetăţenii care vin din ţara noastră vor trebui să îşi notifice prezenţa pe teritoriul Cehiei şi să facă testul COVID-19 pe cheltuială proprie, dacă autoritatea de sănătate publică nu dispun alte măsuri de carantină, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Începând cu data de 3 august, ora 00.00, România va intra pe lista roşie, potrivit MAE. De asemenea, toate persoanele care au stat mai mult de 12 ore, în ultimele 14 zile, pe teritoriul României trebuie să îşi notifice prezenţa autorităţilor sanitare, imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei, şi să prezinte ulterior Direcţiei de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reşedinţă declarat un test molecular privind infecţia cu COVID-19.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Excepții de la măsurile menționate

Măsurile nu se aplică următoarelor categorii de persoane: personalul din domeniul transportului internaţional, dacă motivul de intrare este justificat prin documente corespunzătoare; cetăţenii statelor membre UE şi străinii posesori ai unui permis de şedere de lungă durată sau permanent într-un stat membru UE care tranzitează Republica Cehă în termen de 12 ore.

Tranzitul este permis dacă: cetăţenii români care tranzitează Republica Cehia pe cale aeriană nu trebuie să respecte măsuri speciale, cu condiţia să nu părăsească zona de tranzit din aeroport; cetăţenii români care tranzitează pe cale rutieră Republica Cehia nu sunt supuşi niciunei condiţionări sau obligaţii, dacă durata tranzitului nu depăşeşte 12 ore.

Numere de contact importante pentru cetățenii români aflați în Cehia

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965; 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al ambasadei 00420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51905praga.mae.ro şi www.mae.ro.

SURSA

Loading...
loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.