Infernul de apa: Lacul care transforma orice vietate in statui de piatra (Video)

Layout 1Sunt multe lucruri necunoscute oamenilor de rând. Unul din misterele Planetei noastre este şi cel al unui lac din Tanzania, unde nicio vietate nu poate trăi dacă atinge suprafaţa apei. Cu toate astea, o singură specie de peşte trăieşte în apele lacului, iar oamenii de ştiintă nu au reuşit să dezlege misterul.

In nordul statului african Tanzania, lânga graniţa kenyană şi la poalele muntelui Kilimanjaro este o intindere de apă ce transformă animalele ce trec prin luciul său în stane de piatră. Lacul Natran a dat naştere unor creaturi statuare calcifiate de o frumuseţe impunătoare şi lugubră în acelaşi timp. Concentraţia mare de sare, monocarbonat şi bicarbonat de natriu, provenite din cenuşa vulcanului Kilimanjaro, a transformat lacul într-o pată roşie inospitalieră.

Specialişti de la Apalachian State University, din Carolina de Nord, au explicat că, odată intrate în apă, substanţele se lipesc de corp şi provoacă o stare de discomfort, o arsură de care animalele încearcă să scape scăldându-se tot în apele lacului. Substanţele  adunate se usucă şi transformă animalele în statui prăfuite, dar mobile. De fapt, procesul prin care trec este fenomenul natural cel mai apropiat de mumificarea egipteană. Dacă infernul este real, atunci lacul Natron din Tanzania este imaginea sa.

Un singur peste poate trăi acolo, Alcolapia alcalica. Acesta s-a adaptat perfect locului.

sursa:stiri.tvr.ro.
DailyBusiness Video: Infernul de apa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.