Înfiorător! Cutremur de 7,7 grade pe scara Richter. A fost emis codul roșu!

Înfiorător! Cutremur de 7,7 grade pe scara Richter. A fost emis codul roșu!

Institutului american de geofizică (USGS) a anunţat că, marţi, a avut loc un puternic cutremur în statul insular Papua Noua Guinee din Pacificul de Sud. Seismul a avut magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora locală 10:58 pm (12:58 GMT).

Potrivit informaţiilor furnizate de USGS, cutremurul a fost localizat iniţial la 4,211 grade latitudine sudică şi 152,481 grade longitudine estică, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agerpres.ro

În urma producerii seismului, la ora locală 11: 07 pm a fost emisă o avertizare referitoare la producerea unui potenţial tsunami pentru regiunile învecinate.

Reamintim că un cutremul la fel de puternic a avut loc în această zonă, în luna martie.Atunci, cutremurul a avut 7,5 grade pe scara Richter s-a produs Cutremurul s-a produs la 55 de kilometri sud-est de Kokopo, capitala provinciei East New Britain, unde locuiesc aproximativ 26.000 de persoane.

Papua Noua Guinee este situată la jonţiunea a trei placi tectonice şi este afectată frecvent de cutremure care uneori genereaza tsunami.sursa:evz.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.