Infracţiuni rutiere constatate de poliţişti în acest week-end

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea fără permis, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie sunt infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice iar cei care comit astfel de fapte riscă închisoarea. Acest lucru este dovedit şi de mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise de instanţă pe numele celor care comit infracţiuni rutiere.

Poliţiştii rutieri întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată o astfel de faptă. Numai în acest week-end au fost constatate opt infracţiuni: la Baia Mare, Târgu Lăpuş şi Groşii Ţibleşului – conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, la

Sighetu Marmaţiei şi Groşii Ţibleşului – conducere fără permis, la Baia Sprie – părăsirea locului accidentului fără anunţarea organelor de poliţie şi la Groşi – refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Exemplu: în comuna Groşii Ţibleşului poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitate, care, cu toate că avea dreptul de a conduce suspendat, şi avea deja întocmit pe numele lui un alt dosar penal pentru infracţiuni rutiere, s-a urcat la volanul autoturismului şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a oprit direct în poarta de acces a locuinţei unei vecine. Deşi testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe lângă dosarul penal iniţial, bărbatul a mai fost pus sub acuzare pentru încă trei fapte penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.