Infractiuni savarsite pe teritoriul judetului Maramures

catuseMinorul reţinut ieri de poliţişti a fost arestat

 

Minorul de 17 ani, care a fost reţinut ieri de poliţişti pentru comiterea unei tâlhării, a fost prezentat instanţei care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta, împreună cu un alt minor, de 14 ani, în noaptea de 09/10 decembrie a.c.,  a sustras prin violenţă poşeta unei femei ce se deplasa pe o alee din spatele unui imobil de pe Bulevardul Bucureşti. Poliţiştii i-au prins în scurt timp de la comiterea faptei şi au reuşit să recupereze o parte din prejudiciu.

 

Prudenţa a salvat-o de o pagubă de 2000 de euro

 

O băimăreancă a dat dovadă de precauţie şi astfel a evitat să devină victima infracţiunii de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”. Ea a declarat că, ieri dimineaţă, în timp ce se afla acasă, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi poliţist. Acesta i-a spus că fiica ei a accidentat o persoană şi pentru a fi exonerată de orice vină trebuie să trimită, cât mai urgent, suma de 2000 Euro pe numele Ciulin Iordan.

Băimăreanca nu s-a lăsat pradă emoţiilor unei astfel de veşti şi nu a acţionat pripit. Ea a sunat-o pe fiica ei şi a aflat că nimic din ce i s-a spus la telefon nu era adevărat. Atunci şi-a dat seama că de fapt a fost vorba despre o tentativă la înşelăciune şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii fac investigaţii pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor.

 

A vrut să treacă pe lângă casele de marcat fără a plăti

 

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din Sighetu Marmației au fost sesizați prin apelul unic de urgență că un bărbat a încercat să sustragă mai multe bunuri din incinta unui magazin. Deplasați la fața locului, polițiștii au constat că bănuitul a fost reținut de agenții de pază ai unei societăți comerciale deoarece a vrut să treacă pe lângă casele de marcat fără a plăti bunurile ascunse în mâneca de la haină.  Intenția lui nu s-a finalizat deoarece a fost prins în urma vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale magazinului.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 

Furt clarificat de polițiști

 

În urma activităților de verificare și cercetare efectuate de către polițiști, a fost identificată o persoană bănuită de comiterea unui furt.

În după-amiaza zilei de 19 iunie 2013, o sălăjeancă a profitat de faptul că proprietarii unui imobil din Dragomirești nu și-au asigurat locuința. Chiar dacă au fost plecați de la domiciliu, aceștia nu și-au încuiat ușa de la intrare. Urmarea nefastă a neglijenței lor a fost faptul că din interiorul casei s-au furat 600 de lei precum și trei brățări și o pereche de cercei din aur.

Activitățile informativ-operative ale polițiștilor au dus la identificarea persoanei bănuite. Este vorba de o femeie de 37 de ani din județul Sălaj. Cercetările polițiștilor continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat cu autorul în stare de libertate.

 

La 14 ani cercetat pentru infracţiuni silvice

 

Ieri, 10 decembrie,  în timp ce polițiștii din Cernești, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Lăpuș, acționau pentru prevenirea delictelor silvice și pentru protejarea populația împotriva unor fapte de natură să perturbe liniștea publică, au surprins un minor care tăia arbori. Polițiștii au constatat că băiatul, în vârstă de 14 ani, din Trestia, a tăiat 17 arbori de esență molid și un arbore de esență stejar din locul numit ,,Mesteceni”, situat între localitățile Trestia și Cernești.

În cauză polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.