Inițiativă pentru prevenirea accidentelor rutiere în Europa, propusă de eurodeputata Claudia Ţapardel

Claudia TapardelEurodeputata PSD Claudia Ţapardel a propus înfiinţarea unei Agenţii Rutiere la nivel european, în cadrul negocierilor din Parlamentul European pe tema Cărţii Albe privind Transporturile, la care participă în calitate de raportor desemnat de socialiștii europeni. În viziunea sa, România, fiind al 7-lea stat membru ca mărime din UE, poate fi reprezentată cu succes la nivelul acestei agenții.

„De ce este important să avem o Agenţie Europeană pentru Transportul Rutier? În primul rând pentru că unitatea în reglementare poate duce la scăderea numărului accidentelor în întreaga Europă, în al doilea rând pentru că avem nevoie de o legislaţie echilibrată în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile din Europa şi, nu în ultimul rând, pentru că niciodată transporturile în Europa nu au fost tratate unitar, astfel încât să privim strategic dezvoltarea fără discrepanțe a infrastructurii în toată Europa”, arată Claudia Ţapardel.

„Implementarea Cărţii Albe privind Transporturile este documentul strategic care lansează liniile de urmat pentru viitorul transportului european şi al infrastructurii europene. Aprobarea acestuia de către comisia de resort vine în urma negocierii a peste 600 de amendamente propuse de toate grupurile politice. Printre acestea, eu am argumentat că înfiinţarea Agenţiei Rutiere Europene care să monitorizeze inclusiv implementarea legislaţiei sociale din domeniul transporturilor europene este binevenită pentru că dimensiunea socială din acest domeniu este insuficient dezvoltată.

Nu mai vrem să ne confruntăm cu situaţii de infringement atunci când anumite state membre recurg la metode protecționiste de implementare a normelor care se aplică șoferilor sau transportatorilor rutieri în general, aşa cum a fost anul acesta cazul Germaniei. În consecinţă, pentru o legislaţie echitabilă pentru toate statele, cred că o agenţie singulară la nivel european, în care să fie reprezentată şi România, poate crea un sistem de transport mai echitabil şi mai sigur în toată Europa”, afirmă deputata, membră în Comisia de Transport şi Turism a Parlamentului European.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.