Inşelăciuni prin metoda „Accidentul”

Poliţiştii maramureşeni vă recomandă să fiţi prudenţi când, telefonic, vi se cer bani pe motiv că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un eveniment rutier. În astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi.

Ieri, 24 ianuarie, poliţiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au fost sesizați despre comiterea unei înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

O băimăreancă a declarat că a fost contactată pe telefonul fix și ulterior pe telefonul mobil de către persoane necunoscute care s-au prezentat ca fiind polițist și medic și care au  anunţat-o că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație și că este necesară o intervenție chirurgicală la Spitalul din Târgu Mureș. Fără a verifica informația primită, femeia a înmânat unei persoane necunoscute care a venit la domiciliul său peste 17 500 de lei. Ulterior  și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii au întocmit dosar penal și desfășoară cercetări în vederea recuperării prejudiciului, identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere.

Poliţiștii vă recomandă să fiţi întotdeauna vigilenţi când primiţi astfel de apeluri telefonice. Solicitaţi interlocutorului cât mai multe detalii cu privire la evenimentul invocat pentru a putea verifica ulterior dacă informaţia transmisă a fost adevărată sau nu (localitatea de producere a evenimentului, spitalul unde sunt internate victimele, date de contact, etc.) şi efectuaţi aceste verificări înainte de a vira banii solicitaţi.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.