Inspector ANAF reținut de DNA!

anafProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 02.09.2015, ora 23:40 până la data de 03.09.2015, ora 23:40, a inculpatului IARÎM DAN-CONSTANTIN, inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În data de 02 septembrie 2015, inculpatul Iarîm Dan-Constantin, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti,  a pretins şi primit de la 2 oameni de afaceri, administratori ai unor standuri într-un complex comercial situat în judeţul Ilfov, sumele de 2000 lei şi 1.200 dolari, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu constând în aplicarea unei amenzi contravenţionale respectiv sistarea activităţii agentului comercial.

Inculpatului Iarîm Dan-Constantin i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând  a fi prezentat, la data de 03 septembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.