Inspectorii ISU au controlat mai multe unități comerciale maramureșene. Care este bilanțul?

În perioada 1721 ianuarie, specialiștii Inspecției de prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș au desfășurat 45de controale în unități de comerț, sanitare și la unități administrativ-teritoriale din județ, activități ce au inclus și auditarea a doi operatori economici autorizați, atestați să execute lucrări în domeniul apărării impotriva incendiilor. În  intervalul menționat, personalul Inspecției a desfășurat 53 de activități de informarepreventivă.

Printre neregulile cel mai des întâlnite în timpul acestor controale, pe linia respectării normelor legale referitoare la apărarea împotriva incendiilor, au fost cele legate de exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice și neasigurarea mentenanței la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Problemele referitoare la instalațiile electrice s-au legat, în principal, de siguranțe electrice dimensionate necorespunzător, conductori electrici pozați pe materiale combustibile, corpuri de iluminat cu incandescență și/sau fluorescență protejate necorespunzător, în mediu cu pericol de incendiu.

Pe parcursul controalelor, inspectorii de prevenire au mai constatat nereguli refereritoare la reducerea gabaritului căilor de evacuare, prin amplasarea necorespunzătoare a unor elemente de mobilier, aranjamente florale și copiatoare.

În urma neregulilor constatate pe parcursul controalelor, inspectorii de prevenire au aplicat 254 de sancțiuni. Din total, 228 au fost avertismente și 26amenzi, al căror cuantum s-a ridicat la 42.100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.