Intâlnirea Primarului, Cătălin Cherecheș cu liderii Pro România:  românii ne-au pus în funcția de primar, de prim ministru ca să facem treabă, nu să stăm la cafele.!

Prezent la întâlnirea organizată cu ocazia vizitei în municipiul Baia Mare a liderilor Pro România, primarul Cătălin Cherecheș a declarat :

“Din respect pentru băimărenii care au venit astăzi la întâlnirea organizată cu ocazia vizitei în municipiul Baia Mare a liderilor Pro România, am acceptat și eu invitația de spune câteva cuvinte cu această ocazie. Printre oaspeți s-au numărat fostul prim ministru Victor Ponta, doamna comisar european Corina Crețu, fostul ministru Ioan Rus, cărora le-am mulțumit pentru ceea ce au făcut pentru România, inclusiv pentru Baia Mare și Maramureș, din posturile pe care le-au ocupat și prin activitatea pe care o desfășoară. Îi mulțumesc și doamnei chestor Viorica Marincaș pentru tot ceea ce a făcut pentru siguranța cetățeanului, pentru comunitățile noastre din Maramureș. Este un om pozitiv care știe ce înseamnă nevoile și necazurile oamenilor, dar știe ce înseamnă și o structură care trebuie condusă într-un mod foarte atent și echilibrat, în respect cu toți profesioniștii care lucrează acolo, mă refer aici la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, cu toate structurile pe care le are.

Nu este un secret că nu am avut relații agreabile din perspectivă politică și personală cu domnul Ponta, dar având în vedere că suntem bărbați nici nu cred că era cazul să avem relații apropiate, românii ne-au pus în funcția de primar, de prim ministru ca să facem treabă, nu să stăm la cafele. Pe domnul Ponta îl cunosc de când activa în tineretul social democrat, unde a reușit să structureze un mic partid într-un partid. Dacă atunci TSD se rupea de PSD, făcea o figură frumoasă. Eu nu cred că centru stânga trebuie să fie canibalizată, asimilată de către un singur partid. Social democrația nu e doar apanajul PSD, așa cum liberalismul nu e doar apanajul PNL. Eu sunt un om social – liberal, dar cu adevărat băimărean. Asta mă interesează astăzi, pentru că băimărenii pe mine m-au ales pentru că mă dedic acestui oraș și nu unui partid politic. De asta și vin în fața tuturor celor care ne trec pragul, chiar dacă sunt dintr-un partid sau altul.

Cu domnul Ioan Rus ne cunoaștem de foarte multă vreme, am o mare apreciere pentru domnia sa, în special din perspectiva discursului pe care îl are. Întotdeauna cei care spun lucrurile în mod pragmatic, direct, sincer, autentic și mai au și dezavantajul să le spună din nord – vestul României, se trezesc cu 2-3 din sud, fără să se supere cineva, care să le dea la glezne. Îi mulțumesc că recunoaște că Baia Mare se termină la intrarea în Cluj, asta înseamnă că legătura dintre Cluj și Baia Mare, din punct de vedere al dezvoltării economice, este una foarte importantă. Vă dau doar un exemplu, ceea ce se întâmplă în Baia Mare în ultimii doi ani: sunt aproximativ 800 de locuri de muncă în zona IT, generate de societăți comerciale din domeniu care activează în principal lângă Cluj Napoca și își doresc să își transfere angajații în Baia Mare, să îi întoarcă acasă unde bineînțeles și costurile sunt mai mici și facilitățile oferite de angajatori mai mari.

Baia Mare este singurul oraș din România care s-a înscris într-o competiție foarte generoasă, de a deveni Capitala Europeană a Tineretului în 2022. Din 12 orașe din Europa Baia Mare s-a calificat în cele patru finaliste. În 2016, într-o altă competiție, internă, ne-am clasat printre finaliști, dintre 12 orașe din România, lângă Cluj, Timișoara, București. Într-un astfel de grup de patru orașe este onorant să fii finalist. Cu siguranță că dacă nu mă arestau atunci, eram și nominalizați. Acum, dacă mă uit la structurile de putere, finala fiind în noiembrie, vor fi doar alegerile prezidențiale, unde nu candidez, s-ar putea de data asta să nu mă aresteze și să devenim Capitala Europeană a Tineretului în 2022. Acest proiect este unul strategic pentru municipiul Baia Mare pentru că vorbim despre tineret, educație, o perspectivă. Pentru că fără educație și sănătate nu ai perspectivă, aceștia sunt pilonii unui stat.”

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.