Intervenţie pentru identificarea unei persoane rătăcite în zona montană

   CAUTARI - AVOCATA DISPARUTA În perioada 01 – 04 mai a.c. Jandarmeria Montană şi-a intensificat acţiunile în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice, aproximativ 15 jandarmi montani acţionând zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

    Astfel, jandarmii au acţionat în staţiunile turistice Izvoare, Mogoşa-Şuior, Cavnic şi Borşa, efective de jandarmi din cadrul posturilor montane veghind la  liniştea celor care au decis să petreacă  minivacanţa de 1 Mai în mijlocul naturii.           

    Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Borşa au acţionat în data de 01 mai, în jurul orei 22.00, pentru căutarea unei persoane rătăcite,  care a solicitat sprijin prin Sistemul Unic de Urgenţă „112”.

   Persoana în cauză a declarat că s-a rătăcit în zona alpină dintre localităţile Borşa şi Moisei, precizând că este epuizat şi nu se poate deplasa singur.

    În căutarea persoanei în cauză a pornit o echipă de intervenţie din cadrul Postului Montan Borşa,  în jurul orei 00:30 persoana in cauză fiind găsită. Bărbatul de 47 de ani, din Borşa era conştient, însă acuza că nu se mai poate deplasa şi îi era foarte frig. Persoana a fost transportată  de către jandarmi până la un drum cu acces auto din zona Valea Hotarului de unde a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de ambulanţă Borşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.