Întrevedere bilaterală între Comisia pentru muncă, familie și protecție socială din Senat și membrii delegației Comisiei pentru muncă și protecție socială din Bundestag-ul german

În data de 17 iunie 2014  a avut loc o întrevedere bilaterală a Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senat cu membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială din Budestag-ul german la Palatul Parlamentului cu scopul intensificării dialogului între cele două țări și identificării unor măsuri de reformă a sistemului social, educațional și economic al României.

Delegația Comisiei pentru muncă și protecție socială din Budestag-ul german a fost primită de către președintele Comisiei pentru muncă din Senat, domnul senator Liviu Marian Pop,  vicepreședintele Comisiei, doamna senator Vasilica Steliana Miron, domnul senator Laurențiu Coca și domnul senator Alexandu-Petru Frătean.

Subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri au vizat relația de cooperare româno – germană atât din punct de vedere economic, Germania fiind principalul nostru partener comercial, cât și din perspectiva sistemelor de protecție și asistență socială. O altă temă de interes abordată a avut în vedere funcționarea mecanismului de  dialog social în ambele țări.

 

“România continuă să își concentreze eforturile pentru consolidarea unui mediu economic stabil și predictibil. În acest sens, avem în vedere constant construcția unui mediu adecvant pentru dezvoltarea profesională, creșteri salariale semestriale și demararea mai multor programe guvernamentale cu scopul de a oferi mai multe locuri de muncă cetățenilor, astfel încât să dețină un nivel de trai satisfăcător. Totodată, în privința dialogului social, legea asumată acum patru ani încearcă să creeze o punte de comunicare și negociere cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor pentru o colaborare benefică. Prin această întâlnire constructivă dorim să adoptăm bunele practici din sistemul german și să le implementăm în țara noastră în dorința de reformare a mecanismelor de protecție socială, legislație a muncii și dialogului social.” a declarat senatorul Liviu Marian Pop.

7 COMENTARII

  1. DECE NU FACETI DREPTATE CELOR BATJOCORITI, PRIVIND GRUPELE DE MUNCA????FIECARE AN MUNCIT IN GR.1 SAU 2 SA FIE RECUNOSCUT LA TOATA LUMEA NU PREFERENTIAL!!!???DECE NUMAI DE LA 6 ANI?? SA LE FIE RUSINE CELOR CARE AU FOST DE ACORD CU ASA CEVA!!!!DACA DORITI SA FITI CREDIBILI FACETI ODATA DREPTATE NU VA MAI BATETI JOC DE CEI CARE AU MUNCIT CORECT IN ACEASTA TARA!!!!

  2. BUNA ZIUA!SANT NASCUT IN 19.09.1955,AM MUNCIT IN METALURGIE LA IND. SARMEI CAMPIA-TURZII,DIN 80.08.1972 PINA IN 14.02.2013 CAND CEI DE LA MECHEL M-AU DAT IN SOMAJ UN AN, ADICA IN 14.02.2014 S-A TERMINAT SOMAJUL!!! IAR DE ATUNCI SANT SOMER FARA INDEMNIZATIE!!!!!????DA!! DA!!FARA INDEMNIZATIE DUPA 47 ANI ,7 LUNI SI 27 ZILE DE STAGIU DE COTIZAREIN SISTEMUL PUBLIC,CONF.DECIZIEI DE RESPINGERE A DOSARULUI DE PENSIONARE R\1080 DIN 23.03.2014 A CASEI DE PENSII TURDA! DE RETINUT ESTE FAPTUL CA DATORITA LEGII PROASTE[380\2013]NU MI SE RECUNOSC ANII MUNCITI DIN GREU SI ANUME:3 ANI LA GR.1[01.01.1988-01.01.1991]CU100%;4 ANI 10 LUNI SI 18 ZILE,CU 100%IN CONDITII DEOSEBITE DE MUNCA!!!DECI MAI PE SCURT:LEGEA 380\2013 MIE PERSONAL MI-A FACUT UN MARE RAU!!!SI ANUME:ANII DE GR.1 [CEI 3 ANI] DUPA CE CA NU MI-I RECUNOSC!! II TRECE LA GR.3!!!????[FAPT CARE MI SE MAI ADAUGA INCA UN AN INTARZIERE LA IESIREA LA PENSIE!!!]+ CEI DE LA CONDITII DEOSEBITE????!!!!SPERANTA MEA ESTE CA SE V-A FACE DREPTATE!!!IAR CEI CARE NE CONDUC AU OBLIGATIA MORALA SA REZOLVE CAT MAI REPEDE ACESTE ANOMALII, DIN SISTEM!!! CUM SE POATE CA DUPA ATATIA ANI DE MUNCA SA FII SOMER FARA INDEMNIZATIE???CUM SE POATE CA UN OM CARE NU AMUNCIT NICIODATA IN VIATA LUI SA AIBA OUN AJUTOR DE 350 LEI?? IAR CEL CARE A MUNCIT 40 ANI SA FIE LASAT SA CE????DACA CINEVA CU SCAUN LA CAP JUDECA CORECT ACEST CAZ … ATUNCI SA IA MASURI PRIN ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI!!!! CU RESPECT: CALUGAR SIMION CAMPIA TURZII!!

  3. Vazusem existenta unui Raport al Comisiei de Munca din Senat la initiativa „cica legislativa” privind cumulul pensiei cu salariul….si ma intreb: iarasi modificari si abrogari oameni buni?la Legea 329/2009;
    Ar fi bine sa ramana asa ;adica omul sa munceasca prin cumul pensie-salariu, cu conditia ca pensia sa fie pana la plafonul salariului mediu brut pe economie stabilit la fundamentarea bugetului,anual,dar omul sa munceasca totusi pana la varsta standard de pensionare potrivit Lg.263/2010: barbatii 65 ani si femei 63 ani !!!!

  4. BUNA ZIUA!AM O MARE RUGAMINTE LA POSTUL RTV,INDEOSEBI LA ANDREEA CRETULESCU,SA POT INTRA IN DIRECT JOI,LA ROMANIA LA RAPORT,SA-MI POT EXPRIMA SI EU SITUATIA DEOSEBITA PRIN CARE TREC,DATORITA LEGII 380\2013!!! CARE A FACUT UN MARE RAU CELOR CARE AU MUNCIT IN CONDITII GRELE DE MUNCA!!! PENTRU CA CEI CARE NE CONDUC SA NE FURE MUNCA DE ZECI DE ANI!!! SA NE BATJOCOREASCA FARA MILA!!!PRECUM ;BASESCU, BOC SI ROBERTA ANASTASE!!!DECE TREBUIE UE OM AL MUNCII IN ROMANIA SA FIU UMILIT????DIN 1972,DIN 08.08.AM MUNCIT IN METALURGIE PINA CAND CEI DE LA MECHEL NE-AU DAT IN SOMAJ[14.02.2013 UN AN,IAR DIN 14.02.2014 SOMER FARA INDEMNIZATIE!!!!]MENTIONEZ CA TREBUIA SA IES LA L.V. IN OCT.2012 DAR BOC MI-A MAI ADAUGAT 2 ANI,INCAT SA IES IN 2014! DAR….!!!LEGEA PE CARE O ASTEPTAM CU NERABDARE,PRIVIND GRUPELE DE MUNCA IN LOC SA MA AJUTE …MAI MULT RAU MI-A FACUT!!!DEOARECE LA GR.1 AM 3 ANI !!SI NU MI SE RECUNOSC???? LA CONDITII DEOSEBITE AM 4 ANI 10 LUNI SI 27 DE ZILE NU MI SE RECUNOSC???DECE????PENTRU CA NU SANT CATE 6 ANI???!!!!DAR CINE A MUNCIT DIN GREU,IN CONDITII MIZERE???CEI CARE AU FACUT ACEA LEGE PROASTA????NR. MEU DE TEL. :0726191705,SAU 0264366968 VA MULTUMESC CU O MARE DEZAMAGIRE IN SUFLET!!!!

  5. IN VEDEREA ASIGURARII UNUI TRAI DECENT IN ROMANIA,A PERSOANELOR CARE I SI PIERD LOCUL DE MUNCA CU 2-3 ANI INAINTEA PENSIONARII , DE L. V.[ LIMITA DE VARSTA] PROPUN SA I SE ACORDE FACILITATI PENTRU A SUPRAVETUI [ FARA NICI UN BAN CUM SA POTI SUPRAVETUI???]SI ANUME:SA PRIMEASCA JUMATATE DIN PENSIA PE CARE AR AVEA DACA ARE ANII DE COTIZARE[RESPECTIV 35 ANI]PINA LA IMPLINIREA VARSTEI STANDARD DE PENSIONARE!!!!EXEMPLUL SANT CHIAR EU CARE DUPA 47 ANI 7 LUNI SI 27 ZILE DE CONTRIBUTIVITATE LA SISTEMUL DE PENSII DIN ROMANIA,AM AJUNS DIN 14.02.2014 SA FIU UN SOMER FARA INDEMNIZATIE!!!!CE ZICETI D-LOR GUVERNANTI??SANTETI MANDRI DE CEEA CE A-TI FACUT??PRIN LEGEA 380\2013 A-TI FACUT BINE LA CATIVA OAMENI IAR PE ALTII,I-ATI NENOROCIT!!!NERECUNOSCANDU-LEANII DE GRUPA 1 SI 2 DE MUNCA NUMAI DUPA BUNUL PLAC!!!??? DECE??? DECE SA RECUNOSTI NUMAI DE LA 6 ANI IN SUS GRUPELE DE MUNCA???EU AM 3 ANI LA GR.1[01.01.1988-01.01.1991], IAR LA GR.2 [CONDITII DEOSEBITE] 4 ANI 10 LUNI SI 27 DE ZILE[LA AMBELE GRUPE CU 100%] DECE 7 ANI 10 LUNI SI 27 DE ZILE ,LEGEA 380\2013 MI-I TRECE LA GRUPA 3???!!! CU CE DREPT D-LE PONTA????? POPORUL ROMAN CARE SUFERA DIN CAUZA CELOR CARE HABAR NU AU DE MUNCILE IN GRUPELE 1 SI 2 ,PRIN CE AU TRECUT ACEI OAMENI , CUM SI-AU DETERIORAT SANATATEA, CA SA FIE LINISTITI LA BATRANETE …DAR??? CU CE S-AU ALES??? SANTEM MURITORI DE FOAME IN PROPRIA TARA PE CARE CU DRAG AM CONSTRUIT-O,DAR CUI II MAI PASA??? DOMNULE PRIM MINISTRU! TOTI CETATENII ROMANI VA IMPLORA SA FACETI DREPTATE PINA LA CAPAT, TUTUROR ROMANILOR!!! IAR ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI SA-SI FACA IN CONTINUARE DATORIA!!!SA-I PEDEPSEASCA ASPRU PE CEI CARE FURA STATUL, ADICA PE NOI TOTI!!! VA MULTUMESTE UN OM AL MUNCII, DEZAMAGIT DE CEEA CE I SE INTIMPLA,ASTEPTAND CU MARE NERABDARE ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI,PRIN CARE SA FACA DREPTATE CELOR CARE AU MUNCIT CORECT IN ACEASTA TARA!!! DAR CLASA POLITICA SI-A BATUT JOC DE NOI !! CARE AVEM ATATIA ANI DE CONTRIBUTIE LA SISTEMUL DE PENSII, DAR SANTEM MARGINALIZATI DE LEGE, CA SA POATA FURA ALTII CU NERUSINARE!!!!

  6. DACA ACTUALUL GUVERN FACE DREPTATE TUTUROR ROMANILOR ,CARE AU MUNCIT CINSTIT VREME DE PESTE 41 ANI !!!!ZI DE ZI [IN TREI SCHIMBURI !!!]LA CARE ACTUALMENTE NU LE SANT RECUNOSCUTI [ CAZUL MEU ] ANII DE GRUPE 1 SI 2 , MAI PUTINI DE 6 ANI !!!! RESPECTIV :3 ANI LA GR.1 ;4 ANI 10 LUNI SI 27 DE ZILE IN CONDITII DEOSEBITE , ADICA 7 ANI 10 LUNI SI 27 ZILE IN METALURGIE !!!!FARA DISCRIMINARI , IAR CEI CARE SI-AU BATUT JOC DE ACEI OAMENI SA PLATEASCA !!! ATUNCI CRED SI EU IN STATUL DE DREPT !!!!INTREB SI EU :::DECE CAND MAI MARII CARE NE CONDUC [ GUVERNANTII ACTUALI ]POT IN 2-3 MINUTE SA-SI MAREASCA SALARIILE [ VOTAND CU VITEZA SUNETULUI ]IAR CEI CARE MOR DE FOAME [ ACESTA-I ADEVARUL ]ASTEAPTA DIN 2010 SA LI SE FACA DREPTATE ??????CAND SE V-A FACE DREPTATE ??? IAR DE CEI CARE NE-AU BATJOCORIT …..CAND V-OR RASPUNDE IN FATA POPORULUI DE GENOCIDUL IN CARE NE OBLIGA SA TRAIM ???? IN CONTINUARE FARA NICI UN DREPT !!!????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.