Inventatorul Ionuț Budișteanu prezintă la Bruxelles un dispozitiv electronic de prindere a spărgătorilor de bancomate

Tânărul inventator vâlcean Ionuț Budișeanu va prezenta la Salonul de Invenții de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaște un infractor care poartă cagulă, în timp ce acesta încearcă să spargă un bancomat.

„Am fost calificat să reprezint România cu o invenție la Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles, alături de alte echipe din țară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă și jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe știri care prezentau astfel de jafuri, știu că și la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliția a pierdut mult timp până a reușit să-i identifice pe infractori”, a declarat Ionuț Budișteanu, pentru AGERPRES.

Inventatorii și cercetătorii români participă la a 63-a ediție a Concursului internațional Bruxelles — EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România va fi prezentă cu 25 de invenții care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educației Naționale (MEN).

Pentru actuala ediție, organizatorii vor menține formula de prezentare care include spații alocate standurilor țărilor participante, respectiv zone de prezentare a invențiilor și proiectelor belgiene. O deosebită atenție va fi acordată întâlnirilor dintre potențialii parteneri de afaceri în carul secțiunilor Innovation Avenue — Start-ups Avenue — Social Avenue (Aleea Inovării — Aleea Start-up-urilor și Aleea Socială). Este menținut, de asemenea, conceptul Social Avenue, introdus în anul 2013, secțiune dedicată lansării unor invenții care răspund nevoilor sociale ale cetățenilor prin soluții concrete la problemele de zi cu zi.

Pe parcursul desfășurării Salonului INNOVA, Ministerul Educației Naționale organizează evenimente de brokeraj tehnologic și de afaceri pentru inventatorii români. Aceste acțiuni sunt realizate cu sprijinul substanțial al IPA CIFATT Craiova, punct al rețelei Enterprise Europe Network, rețea organizată și finanțată de către Direcția Generală Întreprinderi și Industrie a Comisiei Europene. Suplimentar, vineri, 14 noiembrie, la ora 15.00, în standul național (Pavilion  10 — Complex Bruxelles EXPO) va fi organizată Ziua României.

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spațiu de întâlnire între cercetători, oameni de știință, cadre didactice universitare și întreprinzătorii cei mai activi și mai interesați de ‘nou’ din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.