Investim în educație, sănătate, asigurări sociale, transport și justiție!

În data de 31 iulie 2014, Guvernul României a aprobat proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014.

În urma acestei rectificări bugetare, Ministerul Sănătăţii primeşte 500 milioane lei şi Casa de Asigurări de Sănătate , 165 milioane lei. Ministerul Educaţiei și-a suplimentat bugetul cu  150 milioane lei pentru plata salarilor ilegal tăiate. De asemenea se vor acorda şi 20 milioane lei pentru grădiniţe şi două universităţi.

În cadrul proiectelor de ordonanță se regăsește și acordarea Ministerului Transporturilor a 350 milioane lei, în special pentru CFR, Ministerului Economiei — 300 milioane lei pentru ajutoare de minimis şi retehnologizare, Ministerului Justiţiei — 43 milioane lei pentru cheltuieli de personal, administrare şi finalizarea unor sedii de instanţe şi Parchete, iar la Cultură şi Culte se vor acorda câte 10 milioane lei, precum şi 600 de milioane lei pentru arieratele autorităţilor locale.

“Modernizarea și buna funcționare a unui sistem depinde în mare măsură de bugetul alocat acestuia, fără de care nu se poate realiza nimic palpabil. Prin investirea in educație, respectăm decizia instanței de a înapoia banii ilegal tăiați de guvernarea Boc- Băsescu și înfințăm mai multe instituții școlare pentru ca toți oamenii să aibă acces la educație. În aceeași ordine, acordarea unui buget suplimentar sănătății conduce la funcționarea în parametrii normali a acestui sistem de care toți depindem.” a declarat senatorul Liviu Marian Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.