Investiție de 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” Dragomirești

Luni, 9 septembrie 2019, în prima zi de școală, în localitatea Dragomirești a fost inaugurată Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, unitate de învățământ care a fost construită în anul 1950 și care până în 2017 când au început lucrările de reabilitare nu a fost modernizată. Investiția în sumă de 3,5 milioane de lei a fost derulată în timp record, respectiv în doi ani de zile și a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), fiind susținută de către Guvernul României.

Alături de elevii din Dragomirești s-a aflat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și inspectorul școlar general adjunct, Mihai Pop. ”Școala nu a fost niciodată reabilitată până în prezent, însă acum, această unitate de învățământ arată așa cum ar trebui să fie toate școlile din România, cu săli de clasă spațioase, curate și, în cel mai scurt timp, dotate cu toate utilitățile necesare desfășurării unui proces de învățământ de calitate. Aduc sincere felicitări administrației locale pentru implicare și Guvernului României pentru finanțare”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Prezent la Dragomirești la deschiderea anului școlar 2019 – 2020, președintele Consiliului Județean a reamintit faptul că, pentru al treilea an consecutiv, instituția județeană derulează proiectul „Primul ghiozdan”, cu aplicabilitate la nivelul întregului Maramureș. Proiectul a demarat la inițiativa consilierului județean Liliana Moga, iar de trei ani de zile, din fondurile proprii ale Consiliului Județean, se oferă câte un ghiozdan echipat cu toate cele necesare copiilor din clasele pregatitoare în întreg județul Maramureș, excepție făcând cele două municipii, Baia Mare și Sighetu Marmației, care au resurse finaciare proprii.

”Am participat la deschiderea anului școlar în Dragomirești și m-aș bucura să aflu că toți consilierii județeni au fost alături de elevi, părinți și profesori în prima zi de școală. Facem un gest normal într-o țară care are nevoie de creșterea nivelului educatiei și sper ca acest program să fie continuat și de către cei care ne vor urma la conducerea județului în anii care urmează”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.