Investiții majore în Baia Mare.  Catălin Cherecheș : “prioritatea mea ca și primar este să ofer condiții de locuire tinerilor cu studii! ”

Investiții majore în Baia Mare.  Catălin Cherecheș : “prioritatea mea ca și primar este să ofer condiții de locuire tinerilor cu studii! ”

În Baia Mare continuă seria investițiilor majore destinate susținerii și sprijinirii tinerilor. Astfel, un  nou bloc de locuințe pentru tineri urmează să fie edificat pe strada Grănicerilor 120 A. Seria ivestițiilor însă nu se oprește aici.

Primarul Cătălin Cherecheș : “Vin cu vești bune la început de săptămână .Am dat undă verde pentru constituirea unui nou bloc de locuințe pentru tineri! Continuăm astfel seria investițiilor majore destinate susținerii și sprijinirii tinerilor din Baia Mare. Imobilul urmează să fie edificat pe strada Grănicerilor 120 A, terenul necesar construcției, în suprafață de 3.155 mp, fiind predat partenerului pe care municipaliltatea îl are în cadrul acestui proiect, respectiv Agenției Naționale pentru Locuințe. Blocul va avea două scări si va cuprinde un număr de 52 de apartamente atât cu una, cât și cu două camere. La finalizarea construcției, Primăria Baia Mare se va ocupa de amenajarea zonelor verzi, a aleilor pietonale, respectiv amenajarea unei parcări cu 52 de locuri. Locuințele vor fi închiriate tinerilor cu vârste de până la 35 de ani care îndeplinesc condițiile impuse și care vor fi selectați de o comisie special constituită în acest sens.

Prioritatea mea ca și primar al municipiului Baia Mare este să ofer condiții de locuire tinerilor cu studii din municipiul din Baia Mare. Programul demarat împreună cu Agenția Națională de Locuințe cuprinde realizarea a trei blocuri de locuințe, pentru două dintre acestea am demarat deja execuția, fiind vorba despre un total de 120 de apartamente. Apoi, vom da în folosință încă un bloc reabilitat pe strada Horea, un bloc cu 120 de apartamente pentru tinerii care nu au neapărat studii superioare, dar sunt relevanți pentru dezvoltarea economiei municipiului. De asemenea, vom finaliza reabilitarea blocului R1 situat la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri, un bloc cu un număr de aproximativ 30 de apartamente și, nu în ultimul rând, mai vorbim despre un număr de 60 de apartamente situate pe strada Melodiei, nr.2. În total, cu tot ceea ce înseamnă locuințe sociale și blocuri de locuit cu caracter social, municipiul Baia Mare va avea un număr de aproximativ 500 de locuințe pregătite pentru tineri și pentru persoanele aflate între o situație socială dificilă. Chestiunea locuirii pentru comunitatea romă este tratată separat, într-o manieră de locuințe cu caracter provizoriu, containerizate, în zonele adiacente municipiului Baia Mare care reprezintă un potențial economic relevant și unde e nevoie de forță de muncă necalificată. Asta din dorința de a le oferi și posibilitatea să muncească, dar și să locuiască decent. Așadar, ne îndreptăm cu pași repezi pe același drum de civilizare a municipiului Baia Mare și de oferire a a unui standard de viață cât mai înalt! ”

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.