ATP MOTORS

Acasă Politica Ipoteză șoc! SUA ”pune la cale un atac nuclear surpriză contra Chinei...

Ipoteză șoc! SUA ”pune la cale un atac nuclear surpriză contra Chinei și Rusiei”

ISUA studiază posibilitatea unui atac nuclear surpriză asupra celorlalte două mari puteri nucleare: Rusia și Chinapoteză șoc! SUA ”pune la cale un atac nuclear surpriză contra Chinei și Rusiei”

Statele Unite ar putea planifica un atac nuclear surpriză împotriva Chinei și Rusiei, avertizează un fost ofițer superior din Armata SUA

SUA studiază posibilitatea unui atac nuclear surpriză asupra celorlalte două mari puteri nucleare: Rusia și China

Daily Express a publicat în ediția sa electronică un articol îngrijorător despre un raport comandat de congresmenii din Statele Unite ale Americii. Congresul #SUA a cerut un studiu despre „supraviețuirea conducerii politice și militare” a Chinei și Rusiei în cazul unui război.

Agențiile americane de informații și Comandamentul Strategic, care se ocupă de forțele nucleare americane, vor efectua acest studiu, spune un raport. Todd Pierce, un maior în retragere din US Army a declarat presei de stat rusești Sputnik: „Nici o altă națiune nu ar avea intenția să ne atace, cu excepția cazului în care ar supraviețui ‘atacului preventiv’ al nostru și apoi ar riposta cu toată puterea de care sunt capabili. Acesta este motivul acestui studiu: pentru a ne asigura că suntem capabili să le distrugem comanda și controlul cu o primă lovitură”.

Potrivit unei informații prezentate într-o conferință de presă, prin Actul 2017 al Autorității Naționale pentru Apărare (NDAA), Congresul a ordonat un raport în care să se analizeze posibilitățile de supraviețuire ale conducerilor de comandă și control din #China și #Rusia, precum și capacitatea de continuare a programelor și activităților guvernamentale în cazul unui atac preventiv. Raportul a fost cerut Directorului de Informații Naționale.

NDAA a declarat că raportul ar trebui să identifice modul în care liderii politici și militari de rang înalt din China și Rusia, se preconizează că vor reacționa în cazul unei crize sau al unui război. Acesta ar trebui să identifice de asemenea, amplasarea „instalațiilor de suprafață și subterane importante pentru supraviețuirea conducerii politice și militare, de comandă și de control, precum și continuitatea programelor și activităților guvernamentale ulterioare crizei”. Todd Pierce a declarat că această cerere ar putea fi explicată prin faptul că SUA dorește să exploreze posibilitatea anihilării liderilor Vladimir Putin și Xi Jinping , într-un atac neașteptat. El a insistat că studiul nu este o mișcare defensivă, deoarece este specific „limbajului dublu tipic american, pe care aceștia îl folosesc atunci când sunt în procesul de planificare a operațiunilor militare ofensive”.

Pe de altă parte, fostul ofițer CIA Phil Giraldi, în opoziție cu opinia lui Todd Pierce, susține că studiul face parte dintr-o evaluare cuprinzătoare făcută periodic de către agențiile de informații militare. Giraldi a spus: „Cred că e o planificarea de rutină în cazul unor situații neprevăzute și după cum văd nu există nici o dovadă că a fost inițiată personal de către oricare dintre persoanele de decizie cunoscute”. El a adăugat că Departamentul Apărării al SUA are pregătite planuri pentru toate situațiile posibile neprevăzute, inclusiv cele mai improbabile. Giraldi a spus: „Sunt sigur că Pentagonul a lucrat chiar și la un plan și o evaluare cu privire la ce s-ar întâmpla dacă ar fi să invadeze Canada”.

Informațiile vin la scurt timp după ce Kremlinul a spus că un apel telefonic între Donal Trump și Vladimir Putin a avut loc sâmbătă, acesta fiind un semnal că relațiile dintre SUA și Rusia s-ar putea dezgheța sub noul președinte al SUA. În schimb, Washingtonul observă cum tensiunile cu Beijingul încep să degenereze după disputa asupra insulelor din Marea Chinei de Sud. China a declarat că are suveranitate „incontestabilă” asupra insulelor, dar Casa Albă a promis să apere „teritorii internaționale” ale acestui canal navigabil strategic.

sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.