ISU Maramureș sprijină refugiații sosiți din Ucraina

Acțiunile I.S.U. Maramureș în sprijinul persoanelor sosite din Ucraina au continuat în aceste zile. Printre activitățile desfășurate de către pompierii maramureșeni a fost și transportul, cu ajutorul microbuzelor din dotare, a persoanelor ce trebuie să ajungă la locurile de cazare.

Astfel, 89 de studenți de origine indiană,  sosiți în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, au fost duși la tabăra  mobilă operaționalizată pe stadionul municipal din Sighetu Marmației, unde și-au petrecut noaptea.  Tinerii  au fost direcționați apoi către gara CFR din municipiu, de unde au plecat ieri la București, cu trenul. 

Pompierii maramureșeni, alături de colegii lor din Bihor și Covasna, precum și jandarmii, reprezentanții Biroului pentru Imigrări al județului Maramureș, autoritățile județene și locale, voluntari și reprezentanți ai societății civile, acționează în aceste zile în sprijinul persoanelor care au sosit în județul Maramureș, venind din Ucraina. 

Tabăra mobilă operaționalizată pe stadionul municipal din Sighetu Marmației poate găzdui în acest moment 128 de persoane. Capacitatea acesteia poate fi mărită, pâna la 200 de persoane, iar la nevoie pompierii din alte județe sunt gata să transporte alte tabere, în zonă, pentru a fi puse la dispoziția celor care au nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.