Îţi dau bani de la stat să îţi renovezi casa. Veste bună!

Îţi dau bani de la stat să îţi renovezi casa. Veste bună!

Persoanele fizice care deţin în proprietate sau îşi construiesc imobile mai mari de 50 de mp cu un regim de înălţime de maximum P+2E pot lua de la stat până la 40.000 de lei pentru a-şi creşte eficienţa energetică a clădirii.
Eficienţă energetică clădiri

Ministerul Mediului a publicat Ghidul de finanţare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienţei energetice, beneficiari persoane fizice, pe baza căruia cei interesaţi se pot pregăti pentru depunerea dosarelor. Anul acesta, suma maximă ce se poate lua de la stat se ridică la 40.000 de lei, dar nu mai mult de 120 de lei pe metrul pătrat izolat şi finisat, fie că vorbim despre locuinţe vechi, fie despre cele aflate în faza de construcţie.

Banii vor veni din Fondul pentru mediu în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute pentru acesată destinaţie prin bugetul anual al acestui Fond. Sunt eligibile cheltuielile pentru achiziţia şi montarea termosistemelor pentru unul sau mau multe elemente constitutive ale imobilului precum perete, planşeu sau acoperiş. De asemenea, se pot deconta serviciile de proiectare, respectiv elaborarea proiectului tehnic în procent maxim de 5% din investiţiile de bază, numai pentru proiectele care presupun izolarea unei locuinţe existente.

Cine poate primi 40.000 de lei de la stat

Pot primi aceşti bani cetăţenii români sau cetăţenii UE cu domiciliul stabil în România, titulari ai autorizaţiei de construire pentru imobilul la care se doreşte efectuarea lucrărilor destinate eficienţei energetice sau proprietari-coproprietari ai acestor imobile. De asemenea, sunt acceptaţi şi cei care dovedesc că sunt proprietarii terenului pe care vor construi imobilul respectiv. Aceştia nu trebuie să aibă datorii la bugetul statului sau la bugetul local şi nici să fi fost condamnaţi pentru o infracţiune împotriva mediului.

Prima de eficienţă energetică se acordă, totodată, doar celor cu construcţii de peste 50 de metri pătraţi, cu un regim de înălţime de maximum P+2 şi care dovedesc prin proiectul depus  realizat de un arhitect că vor folosi materiale organic-naturale şi finisaje compatibile pentru pereţi şi acoperiş (cânepă, lână, bumbac-denim reciclat, plută,celuloză din materiale reciclabile şi alte materiale de origine organic-naturală similare).

sursa:economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.