Îți poți da seama dacă ai Covid-19 privindu-te în oglindă? Semnele care nu mint

Oamenii de știință au întocmit o listă cu semnele coronavirusului ce pot apărea și în perioada de incubație a virusului în organism.

Printre simptomele care ar putea indica infectarea cu SARS-CoV-2 se numără și unele care pot fi înșelătoare iar la prima vedere nu ar părea unele specifice infectării cu noul coronavirus. Mai jos vă prezentăm câteva dintre aceste simptome înşelătoare:

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Herpes, EBV sau nevralgie

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Simptomele herpesului, virusului Epstein-Barr (EBV) și nevralgiei trigeminale sunt variate și pot include oboseală, gât inflamat, febră și dureri faciale. Acestea sunt, de asemenea, simptome comune ale bolnavilor de COVID-19. Iar 38 de persoane care au participat la sondaj, au raportat simptome ale acestor afecțiuni chiar şi după dispariția virusului.

Buze crăpate sau uscate

Unii pacienții COVID-19 au raportat că au avut buzele crăpate și uscate în timpul infecției cu noul coronavirus. O parte din aceștia au precizat că au avut, de asemenea, buzele palide. Buzele crăpate sau uscate pot apărea în vreme deosebit de rece sau caldă sau pot fi un semn de deshidratare. Atunci când un virus precum COVID-19 se declanşează, buzele uscate pot apărea, de asemenea, deoarece virusurile pot provoca deshidratare. Academia Americană de Dermatologie sugerează utilizarea balsamului de buze, să se bea multe lichide, și abținerea de laa îndepărtarea pielii uscate.

Simptome la nivelul gurii

O parte din pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au avut leziuni dureroase în interiorul gurii. Oamenii de știință numesc acest tip de leziune enantem. Simptomul se manifestă sub forma unei erupții puternice care apare pe mucoasa cavității bucale. Mai mult, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) , simptomele COVID-19 includ, în general, tuse uscată și durere în gât. A trăi cu tuse uscată și dureri în gât pe tot parcursul virusului poate face ca gâtul uscat să rămână o vreme, chiar și după testarea negativă pentru COVID-19.

Sursa: evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.