Ivan (PSD): Mesajul comisarului Stefan Fule despre România și Bulgaria ajută partidele extremiste

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat joi că afirmația comisarului european Stefan Fule potrivit căreia admiterea României și Bulgariei în UE a ridicat multe semne de întrebare cu privire la credibilitatea procesului de extindere, este una regretabilă deoarece ajută partidele extremiste și, totodată, poate lăsa impresia că cele două state au afectat parcursul UE.

„Este greșit mesajul recent al comisarului european pentru Extindere, Ștefan Fule, deoarece vine tocmai de la vârful Uniunii Europene. Chiar dacă liderii europeni ajung la concluzia că procedura de extindere a spațiului comunitar ar putea fi îmbunătățită, includerea României și Bulgariei este un fapt benefic atât pentru cele două state, cât și pentru comunitatea europeană, iar acest lucru este dincolo de orice dubiu”, a spus Ivan potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Europarlamentarul PSD a adăugat că responsabilitatea politică pe care liderii europeni o au ar trebui să prevină astfel de poziții publice, în momente când pericolul extremist este atât de mare.
„Afirmația comisarului Ștefan Fule pare consonantă cu mesajele extremiștilor împotriva românilor și bulgarilor. Iar aceasta nu poate ajuta decât formațiunile eurosceptice, care, în aceste zile, în Parlamentul European, caută pretexte pentru a-și maximiza puterea prin formarea de grupuri politice. Este contraproductiv să le încurajăm, mai ales de la conducerea UE”, a mai susținut Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.