Izolarea podului – șapte avantaje ale celulozei de lemn

Ai intrat pe Internet să cauți cel mai potrivit material pentru izolarea podului și după zeci de minute de cercetare, argumente pro și contra pentru un material sau altul, nu mai știi care e cel mai bun. Știm cum e. Și noi pățim asta când ne interesează un subiect din alt domeniu decât al amenajărilor interioare.

Există o sumedenie de soluții pe piață, însă nu toate lucrează în avantajul tău. O capcană care te pândește este să alegi materialul pentru izolație luând în calcul numai grosimea sau costul materialului.  Dacă ai ajuns totuși să citești acest articol, te invităm să descoperi care sunt cele șapte avantaje ale celulozei de lemn care au un impact uriaș asupra casei tale.

  1. Protecție împotriva incendiilor

            În general, este imposibil să construiești clădiri de dimensiuni mici cu materiale non-inflamabile. Mai mult, având în vedere natura toxică a substanțelor ignifuge, este contraindicat să fie aplicate pe materiale inflamabile pentru a evita riscul unui incendiu. Aproape toate materialele izolatoare vor arde într-un incendiu, astfel alegerea cu grijă a materialului este esențială atunci când dorești să izolezi podul casei.

Materialele izolatoare din fibre naturale, precum celuloza, tind să ardă mai lent și să degaje niveluri destul de benigne de fum. Deși vor arde, ele nu contribuie la propagarea focului deoarece nu întrețin flacăra.

În cazul izolațiilor din fibră de lemn, plăcile rigide sunt dense, conțin puțin oxigen și mocnesc încet, fiind nevoie de multe ore pentru a arde. Cea mai bună analogie ar fi arderea unei cărți. Punând-o pagină cu pagină într-un foc, va arde rapid, totuși, o carte întreagă într-un foc durează multe ore pentru a arde.

  1. Grija pentru sănătate

Odată ce un pod este izolat, nivelurile de compuși organici volatili (COV) pe care îi conțin materialele de izolat clasice cresc, fiindcă aceștia sunt eliberați în aerul înconjurător. Ulterior atingerii unor vârfuri aceste niveluri scad, pe măsură ce compușii se evaporă din materiale și sunt ventilați în afara clădirii. Unele produse de izolație conțin compuși care sunt eliberați lent, de-a lungul multor ani, într-un proces cunoscut sub numele de „eliberare de gaze” și din cauza duratei îndelungate de expunere, pot cauza probleme de sănătate ocupanților clădirii.

Utilizarea produselor de izolare din fibre naturale, cum ar fi fibra de lemn, duce la evitarea problemele de sănătate poate reduce semnificativ cantitatea de COV din aerul interior al clădirilor, contribuind la o mai bună calitate a aerului interior.

  1. Un grad ridicat de confort

Spațiile în care se menține o temperatură constantă în interior, care nu fluctuează sălbatic, sunt spații mult mai confortabile decât cele care au nevoie de un control intens al temperaturii de la sistemele de încălzire și răcire. Zgomotul și curentele de aer de la astfel de sisteme pot fi acceptabile în unele spații publice unde oamenii petrec puțin timp, dar devin deranjante într-un mediu casnic. Nici costul de funcționare a acestora nu este unul de neglijat.

Izolațiile din fibre naturale, precum izolațiile din fibre de lemn, sunt structuri foarte complexe care au interacțiuni neobișnuite cu apa și din acest motiv au proprietăți termice extrem de bine determinate. Sunt buni izolatori termici, dar și căldură se deplasează prin ele foarte lent, ceea ce înseamnă ca mediul intern nu poate fi ușor afectat de mediul extern. Acest efect ajută la reglarea pasivă a mediului intern și reduce nevoia de încălzire și răcire.

  1. Montarea eficace, ușoară și curată

Micile goluri de aer în și în jurul plăcilor de izolare rigide pot crește masiv pierderile de căldură. Folosirea unor metode de construcție simple, dar extrem de eficiente, cu materiale care permit o anumită toleranță și se adaptează la forma acoperișului vă pot ajuta să atingeți obiectivele de izolare pe care le urmăriți. Celuloza din fibră de lemn este suficient de flexibilă și permite o oarecare compresie, astfel încât să se poată realiza o potrivire strânsă cu căpriorii podului, prevenind fluxurile de aer nedorite.

  1. Durata lungă de viață

În timpul fazei de construcție a unei clădiri, în special a celor care conțin structuri din lemn, cum este acoperișul, ploaia îți face inevitabil drum în țesătura clădirii. Această umiditate trebuie îndepărtată cât mai repede posibil pentru a evita deteriorarea lemnului și crearea condițiilor potrivite pentru putregaiul și creșterea mucegaiului. Produsele de izolare rigide impermeabile pot împiedica procesul de uscare, fiind foarte rezistente la vapori.

Izolația din fibre naturale, cum ar fi izolația din fibre de lemn, este realizată din fibre vegetale care au fost concepute natural pentru a transporta umiditatea, împotriva forței gravitaționale, în plante. Ele sunt capabile să deplaseze cantități semnificative de umiditate rapid și astfel să usuce activ structurile umede prin dispersarea umidității.

  1. Sustenabilitatea

Izolația din fibre de lemn este realizată cu deșeuri de lemn, este complet reciclabilă și captează carbonul în timpul creșterii arborilor din care este făcută. La sfârșitul ciclului de viață, celuloza poate să fie reciclată pentru alte produse din fibre sau poate fi folosită pentru combustibil sau chiar folosită la compost. Energia încorporată variază în funcție de tipul de fibră de lemn folosită în izolație, dar toate au o amprentă de carbon, fie neutră, fie negativă în timpul procesului de producție lor.

  1. Conductivitatea termică scăzută

Performanța termică, sau mai degrabă conductibilitatea termică, este o măsură a fluxului de căldură pe o anumită grosime a unui material, la o anumită diferență de temperatură. În general, cu cât conductivitatea este mai mică, cu atât este necesar mai puțin material pentru a atinge un anumit nivel optim de izolare termică.

Materialele de izolare cu greutate mare, cum ar fi izolația din fibre de lemn, necesită o suprafață puțin mai groasă pentru a obține o anumită performanță termică. Deși performanța termică este aceeași pe hârtie, atât în cazul celulozei cât și în cazul materialelor clasice de izolat, cantitatea de căldură care intră în clădire pe timpul verii este semnificativ mai mică cu izolația din fibre de lemn. Acest lucru are ca rezultat menținerea de temperaturi constante în podul casei, mult mai puțin probabil să se supraîncălzească pe vreme caldă.

Dacă ești hotărât să izolezi podul casei tale, izolatiinaturale.ro îți oferă cea mai bună soluție, fibra de lemn. Apelează cu încredere la specialiștii izolatiinaturale.ro și bucură-te de oferte personalizate, de o execuție curată, fără mizerie în curte sau în casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.