Jandarmii asigură liniştea publică la deschiderea noului an şcolar

Jandarmii maramureşeni vor participa luni, 15 septembrie a.c., la deschiderea noului an şcolar, alăturându-se profesorilor şi elevilor la festivităţile din prima zi de şcoală. De asemenea, Jandarmeria Maramureş va asigura măsurile de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică.

Astfel, jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine publică prin patrulele mixte alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, asigurând desfăşurarea în condiţii optime a manifestărilor dedicate primei zi de şcoală. În atenţia Jandarmeriei Maramureş se află instituţiile de învăţământ din zona municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, dar şi cele din Vişeu de Sus, Borşa, Şomcuta Mare, Fărcaşa şi Târgu Lăpuş, unde jandarmii vor acţiona în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice şi creşterii gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitare.

Asigurarea măsurilor de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ, siguranţa elevilor şi a profesorilor, reprezintă un obiectiv prioritar pentru Jandarmeria Maramureş, de aceea jandarmii vor fi prezenţi atât pe traseele de deplasare spre şcoli, cât şi în zona mediată a acestora.

Totodată, prima zi de şcoală marchează şi debutul unor activităţi educativ–preventive care se vor derula pe parcursul întregului an şcolar, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş, urmărindu-se formarea unei atitudini bazate pe integritate morală şi spirit civic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.