Jandarmii au dat sancțiuni pentru refuz la legitimare, furt de lemne din proprietate privată și scandaluri în public

jandarmi_20_0În perioada 2 – 4 octombrie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Maramureş au acţionat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, a stării de normalitate, potrivit competenţelor legale. Condiţiile meteorologice ale acestui început de octombrie nu au împiedicat prezenţa  jandarmilor maramureşeni la o serie de manifestări cultural – artistice şi sportive  desfăşurate în spaţiu public  în acest sfârşit de săptămână .asigurând ordinea şi liniştea publică.

Cu toate activităţile preventive desfăşurate, pe parcursul celor trei zile, patrulele independente de ordine publică şi în sistem integrat  au acţionat şi intervenit pe raza judeţului în situaţii de tulburare a liniştii publice prin scandaluri, determinate de consumul de alcool, folosirea de expresii jignitoare, gesturi şi fapte obscene care au intrigat cetăţenii. Alte fapte de natură contravenţională la prevederile Legii nr. 61 din 1991, republicată, constatate de către jandarmi au fost refuzul de legitimare, furt de lemne din proprietatea privată, nerespectarea regulilor la manifestarea cultural artistică, dar şi nereguli la prevederile Legii nr. 171 din 2010. În alte două situaţii de limitare şi stingere a incendiilor, efectivele de jandarmi au acţionat  în zona Piritei şi pe bd. Traian.

Pentru abaterile de la normele legale, au fost aplicate un număr de 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.