Jandarmii borşeni în acţiunea de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar

Jandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, în baza Planului pentru  creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, a executat miercuri, 18 ianuarie a.c., o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, în zona instituţiilor de învăţământ de pe raza localităţii Borşa.

Fenomenul absenteismului şcolar încă se menţine în rândul elevilor, cu toate activităţile preventive de conştientizare şi acţiunile anterioare. Astfel că, în timpul acţiunii, profesorii  împreună cu jandarmii, au surprins şi identificat un număr de 5 elevi, cu vârste între 16 – 17 ani, care în timpul programului educaţional, au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j, aceşti tineri au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă.

Reamintim elevilor că absenteismul este folosit ca o formă de agresiune pasivă împotriva şcolii, fără a le mai fi frică de posibilele pedepse ce ar surveni atât din partea conducerii instituţiilor şcolare, cât şi a părinţilor. Absenteismul este primul factor asociat în mod direct cu abandonul şcolar, dar poate fi înţeles şi ca un tip de conduită evazionistă stabilă, permanentă ce reflectă o atitudine lipsită de respect, interes, motivaţie şi încredere în educaţia şcolară.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.