Jandarmii maramureşeni asigură ordinea publică pe timpul Floriilor     

Cu prilejul Sărbătorii Floriilor,  jandarmii maramureşeni vor fi prezenţi la datorie  pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase care vor avea loc în judeţul nostru.

Sâmbătă, jandarmii sigheteni vor veghea la respectarea ordinii publice pe timpul procesiunii „Veniţi să-ntâmpinăm pe Domnul”, manifestare organizată cu ocazia Sărbătorii de Florii care se va desfăşura în Sighetu Marmaţiei începând cu ora 17:00.   Duminică, începând cu ora 09:00, în  Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Cavnic, Târgu Lăpuş şi Rohia, vor avea loc slujbe religioase cu ocazia sărbătorii de „Duminica Floriilor ”.

Pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine iar în caz de nevoie sau dacă  sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială,  să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

Jandarmii maramureşeni vor fi  la datorie şi în acest sfârşit de săptămână  pentru asigurarea climatului de ordine şi linişte publică în zona lăcaşurilor de cult aparţinând Bisiericii Romano- Catolice pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase ocazionate de „Sărbătorile de Paşti – Învierea Domnului”.

În Baia Mare,  slujbele religioase se vor desfăşura la lăcaşurile de cult de pe raza oraşului în zilele de sâmbătă şi duminică. Sâmbătă, în Sighetu Marmaţiei se organizează procesiunea religioasă de Înviere în parcul din Piaţa Libertăţii iar duminică va avea loc slujba de binecuvântare a bucatelor pascale.

Jandarmii se vor afla cu precădere în zona lăcaşurilor de cult, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi din buzunare etc.) care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

De asemenea, pentru această perioadă  jandarmii montani şi-au intensificat activităţile în staţiunile turistice din judeţ, pe traseele montane, manifestând o atenţie sporită asupra zonelor cunoscute că prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.