Jandarmii maramureșeni la datorie

Și în acest sfârșit de săptămână, Jandarmeria Maramureș se află în executarea misiunilor specifice în vedera asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, în misiuni specifice pentru respectarea măsurilor necesare prevenirii îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne precum și cu alte instituții cu atribuții de control. De asemenea, jandarmii sunt la datorie pe raza comunelor Petrova, Vișeu de Jos și Recea unde a fost instituită măsura carantinării zonale. Jandarmii au în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov 2.

Jandarmii montani sunt la datorie în stațiunile turistice şi pe traseele montane pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate. Jandarmeria Montană atenţionează că principalele evenimente nedorite care au loc în regiunile montane se petrec din cauza lipsei unui echipament adecvat şi aventurării turiştilor în zone pe care nu le cunosc .

În vederea evitării unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură și nu în ultimul rând, să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov 2, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi, Jandarmeria vă recomandă respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.