Jandarmii maramureşeni la datorie

Jandarmeria Maramureş va acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe raza  judeţul nostru, în vederea desfăşurării într-un climat optim a manifestărilor care sunt organizate în această perioadă.

Jandarmii vor desfăşura acţiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică. Jandarmeria Maramureş va fi prezentă pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării manifestărilor astfel:

Sâmbătă, 09 iunie a.c., începând cu ora 10:00, pe platoul de lângă stadionul din Ocna Şugatag, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş şi Consiliul Local Ocna Şugatag, organizează Festivalul judeţean de dansuri pentru preşcolari, iar  în Baia Mare, tot de la ora 10:00, Asociaţia Tradiţionalistă „Acvila Turul”, organizează pe Câmpul Tineretului, aleea şi parcarea de lângă Stadionul „Viorel Mateianu”, activităţi sportive – concurs de îndemânare pentru copii.

Duminică, 10 iunie a.c., între orele 06:30-13:00, în comuna Lăpuş, are loc Hramul Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului”, între orele 14:00-20:00, în Parcul Grădina Morii din municipiul Sighetu Marmaţiei „Asociaţia Fraţi Minori Capucini” organizează evenimentul „Sărbătoarea Voluntariatului – ediţia a X-a”, iar între  orele 18:00-20:00,  pe stadionul din Vişeu de Sus se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele Bradul Vişeu de Sus – C.S. Minaur Baia Mare, meci tur pentru desemnarea campioanei Maramureşului în Liga a IV-a.

De asemenea, începând cu ziua de 11 iunie a.c., se vor desfăşura examenele de evaluare naţională pentru elevii de clasa a VIII-a, iar pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii unor eventuale situaţii de risc care ar putea afecta siguranţa persoanelor şi desfăşurarea acestor examene, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş asigură măsurile de ordine publică în zona  centrelor de examinare din judeţul Maramureş.

Jandarmeria Maramureş recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare, asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, a celor de valoare, să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.