Jandarmii maramureşeni la datorie

În această perioadă jandarmii maramureşeni vor executa mai multe misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor publice ce vor avea loc pe raza judeţului nostru.

Jandarmii maramureşeni împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, ale altor structuri din Ministerul Afacerilor Interne şi cu personal din cadrul Poliţiei Locale, vor colabora în scopul respectării legalităţii, prevenirii şi descurajării unor acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică sau a unor manifestări de violenţă pe timpul acestor evenimente.

Joi, 30 noiembrie a.c., începând cu ora 18.00, în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, are loc Concertul de Şlagăre Româneşti  iar vineri, 1 decembrie a.c., începând cu ora 11:00 pe Bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare, se desfăşoară ceremonialul militar, cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, unde va avea loc şi o defilare cu tehnica militară şi auto, apoi va avea loc Spectacolul Regal Folcloric. Totodată, în municipiul Sighetu Marmaţiei, pe Platoul Curtea Veche între orele 12:00-13:30, se desfăşoară activităţi culturale şi comemorative cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României – Marea Unire din 1918. Sâmbătă, 2 decembrie a.c., între orele 18:00-20:00, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Maramureş organizează un eveniment denumit „Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA” iar la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, începând cu ora 18:00,  se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi U. Cluj  meci din cadrul Campionatului Naţional.  De asemenea, duminică, 3 decembrie a.c., începând cu ora 17:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele C.S.S. nr. 2 Baia Mare şi C.S.A. Steaua Bucureşti, meci din cadrul Campionatului Naţional de volei Divizia A1.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor fi prezenţi la datorie în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.