Jandarmii maramureşeni prezenţi la datorie

Efective ale Jandarmeriei Maramureş în cooperare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,, Ştefan Cicio-Pop’’ Cluj-Napoca  şi cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, vor asigura din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice  manifestările ce vor avea loc în această perioadă, după cum urmează:

În perioada 11-13 mai a.c., pe raza municipiului Baia Mare şi în alte localităţi din judeţ continuă să se desfăşoare activităţile din cadrul evenimentul „Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”.

Vineri, 11 mai a.c., începând cu orele 17:00, în Piaţa Libertăţii din Baia Mare vor avea loc manifestări cultural-artistice, spectacol ,,România Centenar-clasic şi tradiţional ”.

În perioada 12-13 mai a.c., între orele 10:00-20:00 în Piaţa Libertăţii din Baia Mare vor avea loc activităţile prilejuite de evenimentul ,,Bucurie în mişcare”.

Sâmbătă, 12 mai a.c., între orele 10:00-15:00, Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş şi Primăria Sighetu Marmaţiei organizează evenimentul „Ziua Bunei Vecinătăţi” în Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmaţiei iar între orele 09:00-14:00, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică de Maramureş, Protopopiatul Sighet, organizează procesiunea religioasă „Pelerinajul la Cimitirul Săracilor”, cu scopul comemorării anuale a episcopilor martiri greco-catolici decedaţi în închisoarea din Sighetu Marmaţiei în timpul persecuţiei comuniste.

În perioada 12-13 mai a.c., Clubul Sportiv Xtreme Adventure Baia Mare, organizează competiţia „Cupa Ungureni Maramureş”, care va avea loc în localitatea Ungureni, zona de Resort Podina.

Duminică, 13 mai a.c., comuna Ocna Şugatag sărbătoreşte a 50-a ediţie a Festivalului de Primăvară „Tânjaua Hotenarilor”, activitate ce se va desfăşura la marginea localităţii Hoteni pe Valea Dărasca.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, Jandarmeria se va afla în mijlocul cetăţenilor, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite şi va acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau a unor stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

În vederea evitării unor evenimente neplăcute, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să adopte un minim de măsuri de autoprotecţie, să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele  de ordine, să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.