Jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările publice

Sâmbătă, 04 februarie a.c., începând cu ora 17:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare, se va desfăşura meciul de baschet dintre echipele B.C.M. Olimpic Baia Mare şi B.C. Timişoara, din cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Efectivele de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la această manifestare sportivă, desfăşurând activităţile specifice pentru desfăşurarea în condiţii optime a competiţiei sportive, acordând atenţie măsurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.

În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş reaminteşte următoarele :

  • legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în sala sportivă astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la aceste competiţii sportive.  De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
  • este interzis accesul în sala sportivă cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Participanţii la manifestarea sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator şi forţele de ordine, pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Totodată, Jandarmeria Maramureş recomandă participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 02-10.02.2017, zilnic între orele 19:00-22:00, în municipiul Sighetu Marmaţiei, Grupul de Iniţiativă Civică, va organiza manifestări publice de protest în faţa Primăriei Sighetu Marmaţiei şi marş pe traseul str. Corneliu Coposu – str. Bogdan Vodă – zona BIG – str. Traian – Piaţa Libertăţii – sediul P.S.D. – Hotel Coroana – str. Bogdan Vodă – Str. Corneliu Coposu, având ca scop exprimarea unor nemulţumiri referitoare la emiterea de către Guvern a unor acte normative de modificare a Codului Penal. Organizatorii preconizează participarea unui număr de 200 de persoane, zilnic.

Şi în municipiul Baia Mare, în perioada 03 – 04.02.2017, vor continua manifestaţiile de protest desfăşurate în mod spontan. Efectivele specializate ale Jandarmeriei Maramureş vor asigura măsurile specifice necesare desfăşurării manifestaţiilor în condiţii paşnice, protecţia manifestanţilor, dreptul la libertatea de întrunire şi la libera exprimare.

Recomandăm participanţilor la manifestările spontane să respecte indicaţiile, recomandările forţelor de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură să împiedice buna desfăşurare a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni, să nu consume băuturi alcoolice.

Totodată reamintim faptul că în conformitate cu prevederile legale  este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe cu efect iritant-lacrimogen sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

De asemenea adresăm rugămintea către conducătorii auto şi pietonii în vederea evitării pe cât posibil a deplasării în spaţiile şi pe traseele pe care se vor desfăşura aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei, fiind posibile îngreunări sau chiar blocarea circulaţiei rutiere pe anumite artere din municipiu.

Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor va fi prioritatea forţelor de ordine. În situaţia identificării unor persoane care prin modul de manifestare tulbură ordinea publică sau provoacă la săvârşirea unor acte de violenţă, să nu adere şi să nu sprijine asemenea acţiuni, participanţii la manifestări sunt rugaţi să aducă la cunoştinţa jandarmilor despre asemenea situaţii şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.