Jandarmii maramureșeni vor fi la datorie de cu ocazia manifestărilor zilei maghiarilor de pretutindeni

Mâine, 15 martie, în Baia Mare, Sighetu Marmației și Câmpulung la Tisa se vor desfășura manifestările prilejuite de ,,Comemorarea Zilei Maghiarilor de pretutindeni’’, activități organizate de către Uniunea Democrată a Maghiarilor din România. Aceste manifestări vor avea loc în Sighetu Marmației începând cu ora 12:00, iar în Baia Mare și Câmpulung la Tisa începând cu ora 16:00.

   Pentru ca aceste manifestări să se desfășoare în condiții de siguranță, jandarmii maramureşeni vor fi la datorie și vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice, vor desfăşura acţiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică. Jandarmii vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a acestor evenimente.

   De asemenea, jandarmii maramureșeni împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, continuă să desfășoare activitățile specifice alături reprezentanți ai administrației publice locale, ai Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Maramureș, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști, polițiști locali, organizații neguvernamentale, voluntari și reprezentanți ai societății civile, care acționează în sprijinul persoanelor venite din Ucraina prin punctul de trecere a frontierei de stat.    

   În vederea evitării unor evenimente neplăcute jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să adopte un minimum de măsuri de autoprotecţie, să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine iar caz de nevoie să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă  „112”.                                                                                                                                                                                                                                                                                

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.