Joburile și afacerile clasice sunt pe cale de dispariție! Află activitățile care câștigă tot mai mult teren!

Joburile și afacerile clasice sunt pe cale de dispariție! Află activitățile care câștigă tot mai mult teren!

Într-o eră a digitalizării continue și a tehnologizării puternice, multe din joburile clasice de birou își vor pierde utilitatea, în special cele care necesită efectuarea unor sarcini operaționale repetitive. În câțiva ani, acestea vor putea fi automatizate la scară largă, putând fi preluate de sisteme complexe de inteligență artificială.

Și mediul de afaceri se va schimba în mod radical în următoarea perioadă, unele domenii de activitate fiind profund afectate. În acest context, este important să știi să te adaptezi noilor condiții de piață și să te reprofilezi spre industriile care vor fi cele mai căutate.

Iată 6 dintre activitățile care vor fi cele mai profitabile în viitorul apropiat:

  • Industria IT

Joburile și afacerile din acest domeniu vor avea cel mai mult de câștigat în următorii ani. Fie că este vorba de specialiști în dezvoltarea diverselor aplicații IT, analiști de date sau profesioniști în inteligență artificială și cyber security, cert este că toate activitățile care au legătură cu computerele, internetul și inovațiile tehnologice vor fi nu doar cele mai căutate, ci și cel mai bine plătite. Adevărul este că, într-o lume care-și trăiește viața în spatele ecranelor digitale, este ușor de înțeles cererea extrem de mare de joburi în acest domeniu.  

  • Industriile creative

În toate domeniile va fi nevoie de persoane creative, capabile să inoveze, să dezvolte tehnologii și să descopere soluții la diverse probleme apărute. Acolo unde există creație umană, indiferent de activitatea desfășurată, aceasta va fi exploatată, susținută și valorificată. De exemplu, scriitorii, inventatorii, oamenii creativi din marketing, publicitate și PR vor continua să fie extrem de căutați. În zona de afaceri, domeniul serviciilor va fi unul dintre marii câștigători de pe piață.   

  • Training și coaching

Întreg sistemul de învățământ necesită o reformă radicală, începând de la cel preșcolar și până la postuniversitar. Este nevoie de profesori care sunt conectați la vremurile actuale și care știu să-și adapteze metodele la mediul tehnologic. În plus, în viitor vor fi tot mai căutați trainerii de dezvoltare personală, pentru că aceștia reprezintă un real ajutor pentru persoanele care doresc să-și depășească propriile limite și frici, astfel încât să-și atingă potențialul maxim în domeniul lor de activitate și în viață.  

  • Sport

Specialiștii susțin că antrenorii de sport vor fi din ce în ce mai căutați, iar afacerile din acest domeniu se vor dezvolta extrem de mult. Tot mai multe persoane acordă o atenție deosebită activităților fizice, iar majoritatea dintre acestea vor avea nevoie de un antrenor care să-i îndrume și să le motiveze astfel încât să obțină rezultatele dorite. Bazele sportive de agrement reprezintă o idee bună de business, însă este nevoie de o investiție serioasă pentru a o pune în practică.

  • Industria medicală

Inteligența artificială este și ea folosită din ce în ce mai des în industria medicală, însă întotdeauna va fi nevoie de contact uman cu pacienții, iar acest lucru nu poate fi efectuat decât prin intermediul asistenților medicali și doctorilor. De exemplu, aplicațiile IT și alte tehnologii care pot ajuta la stabilirea unui diagnostic rapid și corect vor fi un real ajutor pentru medici, însă efectul pozitiv pe care-l are interacțiunea umană asupra pacienților nu va putea fi înlocuit niciodată. Nu doar asistentele medicale vor fi căutate, ci și cercetătorii sau specialiștii de laborator care pot găsi tratamente pentru diverse boli. În ceea ce privește afacerile în domeniul medical, acestea vor fi în continuare extrem de profitabile.

  • Magazine online

Dacă ai spirit de antreprenor și plănuiești să-ți deschizi un business în următoarea perioadă, ține cont de faptul că cele mai profitabile afaceri vor fi de acum înainte pe internet. Tradiționalul butic din scara blocului nu prea mai funcționează, așadar este bine să te gândești la o alternativă. O idee bună pentru început ar fi să-ți deschizi un magazin online în care să comercializezi diverse produse. Dacă totul funcționează conform planului, în curând va fi nevoie să lucrezi cu stocuri mari și va trebui să cauți un loc în care să-ți depozitezi marfa. În acest caz, este recomandat ca în depozit să folosești cele mai potrivite modele de rafturi paletare, care să te ajute să fii mai organizat și mai eficient.

În concluzie, este important să înveți să te adaptezi vremurilor și să găsești soluții eficiente dacă vrei să ai un venit consistent și de lungă durată.Sursa foto: Pixabay.com

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.